علمی فناوری 12:01 - 03 اسفند 1403
آتروفی عضلانی نخاعی (SMA) یک بیماری ژنتیکی ناتوان کننده است که یک مطالعه موردی جدید ممکن است نمایانگر یک درمان ساده جدید برای این اختلال باشد.

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار

آتروفی عضلانی نخاعی (SMA) یک بیماری ژنتیکی ناتوان کننده است که معمولا تا چند سال پس از تولد می‌تواند برای فرد مبتلا کشنده باشد. اما یک مطالعه موردی جدید ممکن است نمایانگر یک درمان ساده جدید برای این اختلال باشد که در آن کودک، دو سال و نیم پس از تولد هیچ نشانه‌ای از بیماری نشان نداده است.

 آتروفی عضلانی نخاعی توسط جهش در ژنی به نام SMN ۱ ایجاد می‌شود که منجر به کمبود یک پروتئین ضروری برای بقای نورون‌های حرکتی در نخاع می‌شود. این کمبود، از دریافت سیگنال مغز توسط ماهیچه‌ها جلوگیری می‌کند و باعث از بین رفتن آنها می‌شود. در شدیدترین شکل این بیماری، مهارت‌های حرکتی به سرعت کاهش می‌یابد و بیماران معمولا تنها دو تا سه سال عمر می‌کنند.

به نقل از نیواطلس، یک داروی خوراکی به نام ریزدیپلام (risdiplam) به بیماران داده می‌شود تا پیشرفت بیماری را کاهش دهد و این دارو بقا و عملکرد حرکتی را بهبود می‌بخشد.

درمان با ریزدیپلام معمولا بلافاصله پس از تولد شروع می‌شود و هر چه مداخله زودتر انجام شود، نتایج بهتری به دست می‌آید؛ بنابراین در یک آزمایش جدید، این دارو برای اولین بار پیش از تولد تجویز شد.

والدین یک جنین که هر دو ناقل شناخته شده جهش‌های ژن SMN ۱ بودند و همین خطر ابتلا به آتروفی عضلانی نخاعی را افزایش می‌داد و متأسفانه از قبل فرزندی مبتلا به این بیماری داشتند که در سن ۱۶ ماهگی درگذشت، تحت یک آزمایش قرار گرفتند. آزمایش ژنتیکی روی فرزند دوم آنها درون رحم نشان داد که این جنین هیچ نسخه‌ای از ژن SMN ۱ ندارد که نشان‌دهنده احتمال بالای تولد با بیماری SMA-۱ است.

به عنوان بخشی از این کارآزمایی، محققان بیمارستان تحقیقاتی کودکان سنت جود از خود مادر خواستند تا در ۶ هفته آخر بارداری روزانه ریزدیپلام مصرف کند. پس از تولد، از یک هفتگی به نوزاد این دارو داده شد و احتمالا تا پایان عمر باید آن را مصرف کند.

دانشمندان دریافتند که این کودک در مقایسه با نوزادانی که به طور معمول با این عارضه متولد می‌شوند، سطوح بالاتری از پروتئین SMN در جریان خون خود دارد. به نظر می‌رسید که این جنین سطوح پایین‌تری از آسیب عصبی دارد و حتی پس از گذشت ۳۰ ماه، رشد عضلانی طبیعی داشته و هیچ نشانه‌ای از آتروفی بروز نداده است.

البته، نتایج تنها یک کارآزمایی با یک بیمار واحد به این معنا نیست که این روش برای همه کارآمد خواهد بود، اما محققان می‌گویند که این بررسی، زمینه را برای مطالعات در مقیاس بزرگ‌تر فراهم می‌کند.

هدف اصلی امکان‌سنجی، بررسی ایمنی و تحمل‌پذیری بود، بنابراین از اینکه می‌بینیم والدین و فرزندشان خوب عمل می‌کنند بسیار خرسندیم. نتایج نشان می‌دهد که ادامه بررسی مداخله قبل از تولد ارزشمند است.

منبع: ایسنا


12158563
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آخرین تحقیقات علمی در مورد اسید‌های چرب غیر اشباع امگا ۳ (PUFA) برخی از علائم دلگرم کننده را نشان می‌دهد که می‌توانند روند پیری را کاهش دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان برای سفر به فضا چالش‌های زیادی را پشت سر می‌گذارند؛ اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود و این سفر عواقب بسیاری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران پالایشگاه‌های خصوصی باید تمام داروی مورد نیاز بیماران را تولید کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جیمیل یک سرویس منحصر‌به‌فرد را برای کاربران اندروید و iOS راه اندازی کرده است که به کاربر امکان می‌دهد مستقیماً صورتحساب‌های خود را پرداخت کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز بودجه وزارت بهداشت از تأمین اعتبار لازم برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۴۰۲ دانشگاه‌های علوم پزشکی و مطالبات کارانه پرسنل نظام سلامت خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در سال‌های اخیر بسیاری کشور‌ها و شرکت‌ها، پرتاب ماهواره به مدار‌های بسیار پایین را افزایش داده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به آسیب‌پذیری بالاتر مردان نسبت به زنان، تأکید کرد که بسیاری از آنها به دلیل باور‌های غلط، کمتر به بیماری‌های خود توجه می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت گفت: نخستین پلتفرم (سکوی) خودمراقبتی مردان در گوشی تلفن همراه با استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی طی هفته آینده رونمایی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعات نشان می‌دهند که برخی از سیارات مانند نپتون حاوی مقادیر زیادی الماس هستند؛ آیا می‌توان از این الماس‌ها به عنوان ماده اولیه برای ساخت و ساز در سیارات منظومه شمسی در آینده استفاده کرد؟
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: باید سطح کیفی نظام تعلیم و تربیت را ارتقا دهیم و برای تحقق این مهم هیچ تکیه‌گاهی جز معلمان نداریم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است