علمی فناوری 15:09 - 11 فروردین 1402

یونسکو خواستار اجرای بدون تاخیر چارچوب اخلاقی هوش مصنوعی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت یونسکو، به دنبال فراخوان بیش از ۱۰۰۰ فعال فناوری در این هفته برای توقف در آموزش قوی‌ترین سیستم‌های هوش مصنوعی، از جمله Chat GPT، یونسکو از کشورها می‌خواهد که فوراً توصیه خود را در مورد اخلاق هوش مصنوعی به طور کامل اجرا کنند.

این چارچوب هنجاری جهانی که به اتفاق آرا توسط ۱۹۳ کشور عضو سازمان پذیرفته شده است، تمام تدابیر لازم را فراهم می کند.

آدری آزولای مدیر کل یونسکو در این باره گفت: «جهان به قوانین اخلاقی قوی تری برای هوش مصنوعی نیاز دارد: این چالش زمانه ماست. توصیه یونسکو در مورد اخلاق هوش مصنوعی چارچوب هنجاری مناسبی را تعیین می کند.

وی اضافه کرد: همه کشورهای عضو ما این توصیه را در نوامبر ۲۰۲۱ تأیید کردند. زمان آن فرا رسیده است که استراتژی ها و مقررات در سطح ملی اجرا شوند. ما باید آن را پیش ببریم و اطمینان حاصل کنیم که به اهداف این توصیه عمل می کنیم.»

توصیه یونسکو در مورد اخلاق هوش مصنوعی اولین چارچوب جهانی برای استفاده اخلاقی از هوش مصنوعی است. این چارچوب کشورها را در مورد چگونگی به حداکثر رساندن مزایای هوش مصنوعی و کاهش خطرات ناشی از آن راهنمایی می کند. برای این منظور، حاوی ارزش‌ها و اصول، و همچنین توصیه‌های سیاستی مفصل در تمام زمینه‌های مرتبط است.

یونسکو نگران بسیاری از مسائل اخلاقی ناشی از این نوآوری ها، به ویژه تبعیض و کلیشه سازی، از جمله موضوع نابرابری جنسیتی، اما همچنین مبارزه با اطلاعات نادرست، حق حریم خصوصی، حفاظت از داده های شخصی، و حقوق بشر و محیط زیست است.

خود تنظیمی صنعت به وضوح برای جلوگیری از این آسیب های اخلاقی کافی نیست، به همین دلیل است که این توصیه ابزارهایی را فراهم می کند تا اطمینان حاصل شود که پیشرفت های هوش مصنوعی از قانون تبعیت می کند، از آسیب جلوگیری می کند، و اطمینان می دهد که هنگام آسیب، مکانیسم های پاسخگویی و جبران خسارت در دسترس کسانی که آسیب دیده اند، وجود دارد.

توصیه یونسکو ابزار ارزیابی آمادگی را در مرکز راهنمایی خود برای کشورهای عضو قرار می دهد. این ابزار کشورها را قادر می‌سازد تا شایستگی‌ها و مهارت‌های مورد نیاز در نیروی کار را برای اطمینان از مقررات قوی بخش هوش مصنوعی بررسی کنند.

همچنین مقرر می‌دارد که دولت‌ها به طور منظم در مورد پیشرفت و عملکرد خود در زمینه هوش مصنوعی به ویژه با ارائه گزارش دوره‌ای هر چهار سال یک‌بار، گزارش دهند.

تا به امروز، بیش از ۴۰ کشور در تمام مناطق جهان در حال حاضر با یونسکو برای توسعه کنترل و تعادل هوش مصنوعی در سطح ملی، بر اساس این توصیه، همکاری می کنند.

یونسکو از همه کشورها می‌خواهد که به جنبشی که برای ایجاد یک هوش مصنوعی اخلاقی رهبری می‌کند بپیوندند. گزارش پیشرفت در مجمع جهانی یونسکو در مورد اخلاقیات هوش مصنوعی در اسلوونی در دسامبر ۲۰۲۳ ارائه خواهد شد.


11852423
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی از قطعی شدن اعتبارات توسعه این دانشگاه در بودجه سال آینده کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر ارزیابی و مدیریت عملکرد سازمان غذا و دارو گفت: بررسی‌های سامانه تی‌تک و بازرسی‌های میدانی نشان داده برخی داروخانه‌ها رفتار‌های غیرهمخوان با ظرفیت فعالیت خود داشته‌اند و این موارد به تعزیرات معرفی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس نهمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، تمرکز جشنواره امسال بر تبدیل ایده‌های علمی به محصولات و کسب‌وکار‌های نو است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال گفت: تاکنون ۸۴۴ میلیارد تومان حمایت مالی در قالب طرح‌ها و تسهیلات به شرکت‌ها و پروژه‌های فناور اختصاص یافته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان در دیدار با سفیر ترکیه در تهران، بر گسترش همکاری‌های علمی و آموزشی بین دو کشور تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: مصرف اسپیرولینا با توصیه افراد غیرمتخصص موجب بروز عوارض شدید کبدی در کشور شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک فوق‌تخصص غدد گفت: دیابت بیماری خاموشی است که ممکن است سال‌ها بدون علامت باقی بماند و باید با آزمایش‌های دوره‌ای، بیماری را در مراحل اولیه شناسایی و کنترل کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تفاهم‌نامه همکاری وزرای آموزش و پرورش و ارتباطات برای گسترش آموزش دیجیتال و اینترنت پر سرعت و با هدف ارتقای مهارت‌های فناورانه و بهره‌برداری از سکو‌های نوین آموزشی منعقد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با افزایش ظرفیت پزشکی خوابگاه استیجاری برای هزار دانشجو تامین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: سازمان بین‌المللی IDP Education تاکنون توقف یا تعلیق آزمون آیلتس (IELTS) را به این سازمان به صورت رسمی اعلام نکرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است