سیاسی 13:54 - 04 آذر 1400
وزیر امور خارجه چین با اشاره به پنجاهمین سال برقراری روابط دیپلماتیک میان تهران و پکن خاطر نشان کرد: روسای جمهور ایران و چین تعامل استراتژیک بسیار خوبی با یکدیگر دارند که این نقشه راه برای توسعه روابط دوجانبه را مشخص می کند.

وانگ یی: چین آماده همکاری با ایران برای مقابله با یکجانبه گرایی است

به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه چین امروز (پنج شنبه) با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام گفت وگوی حسین امیرعبدللهیان و وانگ یی وزرای خارجه ایران و چین که روز چهارشنبه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، تصریح کرد: وانگ یی در اظهارات خود بر آمادگی پکن برای همکاری با ایران به منظور مقابله با هر گونه یک جانبه گرایی و زورگویی، حفظ اصول عدم دخالت در امور داخلی (سایر کشورها) و همچنین انصاف و عدالت بین المللی تاکید کرد.

بنابر گزارش وزارت امورخارجه چین، وانگ یی در ادامه به پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان تهران و پکن اشاره کرده و گفت: ابراهیم رئیسی و شی جین پینگ روسای جمهوری ایران و چین تعامل راهبردی بسیار خوبی با یکدیگر دارند و این مسیر تعمیق روابط میان دو کشور را ترسیم می کند. چین از حمایت ایران از ابتکار توسعه جهانی قدردانی می کند و آماده همکاری با تهران برای اجرای برنامه همکاری جامع و تلاش برای حصول دستاوردهای جدید در مشارکت راهبردی ایران و چین است. 

وی افزود: دولت چین برای نشان دادن دوستی خود با ایران تصمیم گرفته است تا یک سری دیگر واکسن (کرونا) به ایران اهدا کند.

وزیر امورخارجه چین همچنین اظهار داشت: هدف از "اجلاس برای دموکراسی" که از سوی ایالات متحده پیشنهاد شده است در اصل ایجاد تفرقه در جهان تحت لوای دموکراسی، تحریک بلوک (شرق) به رویارویی از طریق خطوط ایدئولوژیک و تلاش برای اجرای سبک آمریکایی در جهت تغییر سایر کشورهای مستقل به منظور تامین نیازهای استراتژیک آمریکا است. این رویه برخلاف روند کنونی دنیا و محکوم به شکست است.

وزارت امورخارجه چین در ادامه اعلام کرد که دو طرف در رایزنی های خود درباره موضوع برنامه هسته ای ایران، از سرگیری آتی مذاکرات وین رایزنی کرده و وانگ یی خاطر نشان کرده است که بازگرداندن برنامه جامع اقدام مشترک به مسیر اصلی خود فرصت های جدیدی را به وجود خواهد آورد و چالش های زیادی نیز پیش روی خود خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته اعلام کرد که دیپلمات های ارشد ایران و جمهوری خلق چین در یک گفتگوی برخط در مورد گسترش روابط دوجانبه، تحولات افغانستان و مذاکرات برجام برای لغو تحریم های غیر قانونی رژیم آمریکا علیه ملت ایران تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان در این گفت وگو با ابراز خرسندی از تحولات مثبت روابط دو کشور در چند ماه اخیر، اظهار داشت: تمهیدات لازم برای اجرایی شدن توافقات اقتصادی دو کشور انجام شده و جزئیات آن در اولین فرصت به طرف چینی ارائه خواهد شد.

امیر عبداللهیان همچنین دخالت رژیم آمریکا در امور داخلی چین به بهانه‌های مختلف و تلاش این کشورها برای سیاسی کردن ورزش از جمله با منع دسترسی تیم های ورزشی ایرانی به منابع مالی و تهدید به عدم مشارکت در المپیک زمستانی پکن را محکوم کرد.

انتهای پیام


11336412
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه با بیان اینکه نیرو‌های مسلح و مردم ایران آمادگی دفاع از کشور را در هر شرایطی دارند، گفت: ما خواهان جنگ نیستیم بلکه خواهان حل مسائل از طریق دیپلماسی هستیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور در پیامی درگذشت پیشکسوت فرهیخته عرصه فرهنگ و ادب؛ پژوهشگر، کتاب‌شناس و مترجم نام‌آور کشور، استاد کامران فانی را تسلیت گفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان، پیشبرد برنامه‌های ملی و استانی در حوزه حکمرانی آب را منوط به ایجاد یک ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور با تاکید بر علاقمندی ایران برای توسعه روابط با اتیوپی، تحقق این هدف را مستلزم فعال‌سازی کمیسیون مشترک همکاری، احصای دقیق نقاط اشتراک، شناسایی ظرفیت‌های مکمل و حرکت در مسیر گفت‌و‌گو دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی که در تهران به سر می‌برد، امروز با سید عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های متنوع همکاری ایران و قزاقستان گفت: گسترش و تعمیق روابط ایران و قزاقستان به نفع مردم دو کشور و همه کشور‌های منطقه است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران در زمینه فناوری هسته‌ای، از منظر تحقیقات و صنعتی‌سازی رشد چشمگیری داشته است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رییس‌جمهور گفت: اگر می‌خواهیم در زمینه علم و دانش به جایگاهی برسیم که در شأن منزلت مردم و کشورمان باشد، باید اصلاح آموزشی را از مدرسه شروع کنیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس، تنش‌های موجود در شمال آفریقا و غرب آسیا را از طراحی‌های غرب دانست و گفت: آنها می‌خواهند شرایط ناامنی را برای کشور‌های مستقل و مسلمان ایجاد کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور گفت: هدف اصلی ما بهبود معیشت مردم است و نباید اجازه دهیم اجرای هیچ طرح و برنامه‌ای (در حوزه ساماندهی ناترازی‌های انرژی) به زندگی مردم آسیبی وارد کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است