اقتصادی 12:13 - 05 مهر 1401

توزیع داروخانه ای سرم محدود شده است/ کمبود سرم نداریم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی تهران، محمود نجفی عرب با بیان اینکه عوامل متعددی در شکل گیری احساس کمبود سرم نقش دارد، اظهار کرد: با توجه به حجم انبوه تولید سرم در کشور، نباید کمبودی وجود داشته باشد. اما تغییر در الگوی درمان و همچنین شیوع بیماری‌های فصلی تا حدودی به افزایش مصرف دامن زده است. این احساس کمبود در شرایطی ایجاد شده است که واحدهای تولیدکننده با حداکثر ظرفیت در حال فعالیت هستند و حتی به تعداد شیفت‌های خود افزوده‌اند، البته فراخوانی هم از سوی وزارت بهداشت برای واردات سرم صادر شده و احتمالاً این کمبود به زودی برطرف شود.

عضو اتاق بازرگانی تهران راه‌حل ریشه‌ای رفع کمبود این فرآورده دارویی را ایجاد واحدهای تولیدی جدید دانست و افزود: اگر قرار است این مساله به صورت ریشه‌ای حل شود، راهکار این است که یک یا دو کارخانه سرم‌سازی دیگر در کشور راه‌اندازی شود که البته سرمایه‌گذاری‌هایی نیز در حال شکل‌گیری است. به هر شکل، کشور ما نباید در زمینه تامین سرم پس از حدود ۴۰ سال که به خودکفایی دست یافته، دچار کمبود شود.

و ی با تاکید بر اینکه کمبود سرم مقطعی است، افزود: دولت برای مدیریت تقاضا، توزیع داروخانه‌ای سرم را محدود کرده و این سیاست، خود دلیلی برای شکل‌گیری تنش در بازار بوده است. به هر حال بیمار به داروخانه‌های مختلف مراجعه می‌کند و وقتی موفق به تامین کالای مورد نیاز خود نمی‌شود، احساس کمبود کرده و این مساله یک جو روانی ایجاد می‌کند. در واقع، شاید کمبودی در کشور وجود نداشته باشد اما جو روانی ایجاد شده، نشان‌دهنده کمبود یا نبود است. بنابراین، این تصمیمات نه‌تنها به بهبود شرایط کمک نمی‌کند که به تشدید یک وضعیت بحرانی دامن می‌زند.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: هیچ دلیلی وجود نداشت که توزیع داروخانه‌ای سرم سلب شده و صرفاً در اختیار مراکز درمانی قرار گیرد. در حالی که باید نظارت بیشتری بر مصرف صورت می‌گرفت؛ از آن جهت که برخی مصارف فقط جنبه اقتصادی دارد و شاید ضرورتی به تزریق سرم به یک بیمار وجود نداشته باشد.


11697661
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت:طی دو روز آینده در نیمه شمالی، دوشنبه و سه‌شنبه در شرق کشور، کاهش دما و از سه شنبه تا پایان هفته روند افزایش دما در این مناطق رخ می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران از دوخطه‌سازی مسیر ریلی کاشمر به بافق و همچنین از مشهد به سرخس و نیز برقی‌سازی آن با هدف افزایش ظرفیت خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، مؤدیان برای بهره‌مندی از بخشودگی کامل جرایم مالیاتی تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان تا ۲۸ بهمن ماه فرصت دارند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز یکشنبه ۲۶ بهمن بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ثقفی گفت: طی ۱۸ ماه گذشته بیش از ۱۰ هزار تن سازه دریایی ساخته شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نیرو با اشاره به بهره‌برداری ۷۵۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاه خورشیدی در نقاط مختلف کشور، اعلام کرد: با افتتاح این پروژه‌ها، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به حدود ۴ هزار و ۲۰۰ مگاوات افزایش یافته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پیر محمدی گفت:از سال آینده خودرو‌های هیبریدی با مصرف سوخت کمتر از ۵ لیتر در چرخه تولید قرار خواهند گرفت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با تأکید بر ظرفیت‌های مشترک ایران و تانزانیا در حوزه کشاورزی و حفظ نباتات، خواستار گسترش همکاری‌های دوجانبه به‌ویژه در زمینه قرنطینه گیاهی، مبارزه با آفات مشترک و تسهیل تجارت محصولات کشاورزی شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راهور گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته پای ثابت تمامی تصادفات جاده‌ای نقص فنی ناوگان است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط بازار نکاتی را مطرح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است