دختر و پسرهای دمبخت، معمولا شناخت کاملی از زندگیمشترک و چالشهای آن ندارند. در این بین، شبکههایاجتماعی بر روی ایجاد ذهنیتهای اشتباه در ذهن جوانان نقش غیرقابل کتمانی دارند. بهتازگی ویدئویی از یک بلاگر خانم در فضایمجازی پربازدید شده که در توضیح آن نوشته شده: «خیلی از بلاگرهای خانم باعث شدند تصویر اشتباهی در ذهن خیلی از مردها شکل بگیرد. تصویری که در آن، مردها فکر میکنند یک خانم صبح که بیدار میشود، هفت قلم آرایش دارد، یک صبحانه لاکچری آماده میکند، هر وقت به خانه برگردند، مرتب است و همیشه غذا با چندین مدل دسر و پیش غذا آماده است و.. این مردها با چنین ذهنیتی وارد زندگیمشترک میشوند، اما یکهو میبینند که خبری از این چیزها نیست». در ادامه این صحبتها را از منظر روانشناختی واکاوی کردیم.
۲ نگاه عمده به زندگیمشترک
درباره زندگی مشترک دو نگاه و رویکرد عمده در بین دختر و پسرهای دمبخت وجود دارد:
۱. فانتزی و رویاگونه
در نگاه اول دید بسیاری از ما به مقوله ازدواج، فانتزی و رویاگونه است و تناسب چندانی با واقعیت ندارد؛ به عبارتی ما منتظر یک شاهزاده سوار بر اسب سفید هستیم که قرار است بیاید و تمام مسائل و مشکلات ما را حل کند. در این نگاه ما همیشه با همسرمان خوب و خوش هستیم، مدام در حال سفر هستیم، همیشه و در همه حال همدیگر را درک میکنیم، هرچه بخواهیم توسط همسرمان تامین میشود، همسرمان همیشه بوی عطر و ادکلن میدهد، در برابر خواستههای ما هیچگونه مقاومتی ندارد، در تعلیم و تربیت همیشه با ما موافق است و ....
۲. واقعبینانه
در نگاه دوم که رویکرد واقعبینانه است، شرایط، اما متفاوت است. در این نگاه قطعا روزهای خوبی با همسرمان خواهیم داشت، سفر خواهیم رفت و سعی خواهیم کرد که با وی در مواضع مختلف به توافق برسیم؛ اما این تمام ماجرا نیست. به عبارتی ما وارد ارتباط با همسری میشویم که با وی متفاوت هستیم و به دلیل تفاوتهای فردی ممکن است با وی دچار تعارض شویم. بهعبارتی بعضی مواقع نتوانیم او را درک کنیم یا توسط او درک شویم، سر بسیاری از موضوعات زندگی مشترک با وی به اختلاف نظر بخوریم، همیشه و در همه حال نتواند به تمام نیازهای ما پاسخ بدهد و ما هم همینطور؛ یعنی نتوانیم در همه حال به تمام نیازها و خواستههای وی پاسخ بدهیم. البته در این نگاه قطعا زوجین حال خوب و احساس خوب خواهند داشت و از بودن در کنار همسری که کامل کامل نیست، لذت هم میبرند؛ اما به آن شکلی که بلاگرهای مجازی یک زندگی رویایی و بیدغدغه را تبلیغ میکنند، نیست.
بلوغ عاطفی به همین دلیل مهم است
بنابراین میتوان این چنین اذعان داشت که زندگیمشترک مملو از چالشهای مختلف بر سر موضوعاتی نظیر ارتباط با خانوادهها، محدودیتهای مالی و خرید، تعلیم و تربیت فرزند، رفتوآمدها با دوستان و فامیل، تفریحات فردی و خانوادگی، کار و اشتغال، نحوه بودجه بندی مسائل مالی و ... است که میتواند منجر به تعارض بین زوجین شود. این جا بحث بلوغ عاطفی به عنوان یکی از ملاکهای آمادگی برای ازدواج مطرح میشود. بلوغ عاطفی بدین معناست که ما بتوانیم تفاوتهایمان را با دیگری درک کنیم و سعی در تغییر دیگری نداشته باشیم؛ به عبارتی با بلوغ عاطفی است که ما میپذیریم دیگری میتواند با ما متفاوت باشد، متفاوت فکر کند و متفاوت رفتار کند.
نگاه فانتزی به ازدواج فقط در فیلمها و ویدئوی بلاگرهاست
واقعیت این است که نگاه دوم به زندگیمشترک درست است؛ این که زندگی زناشویی پر از چالش و تفاوت است و نگاه فانتزی و رویاگونه فقط در فیلمها و ویدئوهای بلاگرها وجود دارد و در واقعیت بیرونی، چنین روابط و زندگیهایی وجود خارجی ندارند. هدف این فیلمها و ویدئوها شاید چیز دیگری است و آن این است که شما خود را با آن مقایسه و احساسات منفی و ناخوشایند را تجربه کنید یا این که از ابتدا با این تصور وارد ازدواج و زندگی زناشویی شوید. در پایان یادمان باشد که ۵ دقیقهای که فرد در فضایمجازی زندگی خود را نشان میدهد، نمیتواند واقعیت زندگی فرد باشد و در بسیاری مواقع نمایشی بیش نیست. مراقب باشید که زندگی واقعی خود را با زندگی ۵ دقیقهای دیگری مقایسه نکنید و همسرتان را با واقعی بودنش دوست داشته باشید. به یاد داشته باشید که زندگیمشترک نمایش داده شده در اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی در واقعیت وجود خارجی ندارد؛ پس از زندگی واقعی و نه مجازی خود لذت ببرید.
منبع: روزنامه خراسان
12117261