علمی فناوری 09:32 - 19 آذر 1403
پیام و تماس‌های تبلیغاتی مزاحم ارتباطی به یکی از چالش‌های جدی کاربران تبدیل است، موضوعی که با گلایه مردم و تلاش رگولاتوری برای مقابله با آن همراه است.

ضوابط رگولاتوری برای مقابله با تماس‌های مزاحم تبلیغاتی به اپراتور‌ها ابلاغ شد

پیامک‌ها و تماس‌های تبلیغاتی در سال‌های اخیر به یکی از معضلات جدی کاربران تلفن همراه در کشور تبدیل شده است. این پیام‌ها که گاه به صورت تماس‌های تلفنی و گاه به صورت پیامک‌های ناخواسته ارسال می‌شوند، نه تنها وقت و آرامش کاربران را مختل می‌کنند، بلکه حریم خصوصی افراد را نیز با خطر مواجه خواهند کرد.

اگرچه با تدابیر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای مقابله با پیامک‌های انبوه تبلیغاتی کاربران می‌توانند با وارد کرد شماره لغو در لحظه ارسال پیام از شر این پیامک‌ها خلاص شوند، اما همچنان با این پیامک‌ها مواجهیم و به جز آن تماس‌های تبلیغاتی مزاحم نیز این معضل را دو چندان کرده است.

اقدامات رگولاتوری برای مقابله با مزاحمت‌های ارتباطی

حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در همین خصوص به اقدامات این سازمان برای مقابله با این مشکل اشاره کرد و گفت: ضوابط لازم برای پیشگیری از این مزاحمت‌ها تدوین و به اپراتور‌ها ابلاغ شده است. همچنین ابزار‌های شناسایی و برخورد با افرادی که از شبکه‌های ارتباطی سوءاستفاده می‌کنند، در دستور کار قرار دارد.

فتاحی تأکید کرد که این سازمان با جدیت به دنبال ارتقای کیفیت شبکه و دسترسی کاربران به اینترنت پرسرعت است.

وی افزود: برنامه‌هایی در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت، از جمله توسعه شبکه فیبر نوری و مقابله با پیام‌ها و مزاحمت‌های ارتباطی در حال اجرا است و نتایج این اقدامات به زودی به اطلاع مردم خواهد رسید.

حمید فتاحی پیش از این نیز با اشاره به مصوبه اخیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره ممنوعیت تماس‌های صوتی تبلیغاتی گفت: به منظور حفاظت از حقوق کاربران در حوزه ICT، مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوای صوتی ارزش‌افزوده تبلیغاتی تصویب شده که براساس آن تماس‌های تبلیغاتی صوتی ممنوع است.

وی با تاکید بر برخورد با متخلفان از سوی رگولاتوری افزود: بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تمامی دارندگان پروانه ارایه خدمات تلفن همراه موظف شده‌اند سامانه تشخیص تماس‌های صوتی تبلیغاتی مزاحم و ناخواسته را مطابق با ضوابط ابلاغی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی راه‌اندازی کنند و مانع از راهیابی این‌گونه تماس‌ها در شبکه خود شوند.

فتاحی خاطر نشان کرده بود: علاوه بر این، اپراتور‌ها موظفند سامانه کشف تخلف پیامکی خود را راه‌اندازی و سیم‌کارت‌های متخلف را شناسایی و آنها را مسدود کنند. کاربران نیز می‌توانند با مراجعه به سامانه ۱۹۵ به آدرس cra.ir ۱۹۵. شکایت خود را درباره دریافت پیامک‌های تبلیغاتی و همچنین تماس‌های صوتی تبلیغاتی ثبت کنند تا از این طریق به شکایت آنها رسیدگی شود.

برای مدیریت تماس‌های تبلیغاتی چه باید کرد؟

کاربران می‌توانند با مراجعه به سامانه ۱۹۵ به آدرس https://۱۹۵.cra.ir شکایت خود را درباره دریافت پیامک‌های تبلیغاتی و همچنین تماس‌های صوتی تبلیغاتی ثبت کنند تا از این طریق به شکایت آنها رسیدگی شود. مشترکان تلفن همراه می‌توانند همچنین با شماره گیری کد دستوری #۸۰۰* و یا مراجعه به اپلیکیشن‌های اپراتور خود، در منوی مدیریت پیامک‌های تبلیغاتی برای غیرفعال سازی یا فعال سازی دریافت پیامک‌ها اقدام کنند.

منبع: مهر


12125338
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت توجه به تغییر ذائقه نسل جدید، خواستار حرکت به سمت «کتاب‌های چندرسانه‌ای، کوتاه و جذاب» شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماه به آرامی در حال کوچک شدن است و نقشه‌های جدید هزاران ترک را روی سطح آن نشان می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی به پیشرفت بزرگی در زمینه تولید تراشه‌های نیمه‌رسانا دست یافته‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماه مبارک رمضان فرصتی برای پاکسازی معنوی، ذهنی و جسمی و همچنین سازماندهی مجدد عادات غذایی و سبک زندگی ارائه می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اختتامیه بیست و سومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد با حضور وزیر آموزش‌وپرورش، رئیس سازمان پژوهش آموزش‌و‌پرورش برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن اورولوژی ایران گفت: افراد در ایام ماه مبارک رمضان از مصرف غذاهای پر چرب و پر پروتئین خودداری کنند. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زخم‌پوش فوق نازک هوشمند نانویی که با هدف بهبود درمان زخم‌ها و کاهش هزینه‌های درمانی به همت محققان دانش‌بنیان ایرانی تولید شده؛ تاکنون یک میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم از افتتاح ۹۰ درصد خوابگاه‌های دانشجویی متاهلی ساخته شده در دولت چهاردهم خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تفاهم‌نامه دوجانبه شرکت ملی پست ایران و سازمان نقشه‌برداری کشور و با هدف ایجاد، تکمیل و بهره‌برداری از پایگاه داده مکانی مدارس و تدوین اطلس جامع اطلاعات مدارس کشور به امضا رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر، حدود ۴۰۰۰ دانش‌آموز در مدارس آموزش از راه دور تحصیل می‌کنند، چرا که امکان حضور در مدارس برای آنها وجود ندارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است