بین‌الملل 19:04 - 20 مهر 1404
صندوق کودکان سازمان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود هشدار داده که میلیون‌ها کودک در افغانستان به‌ویژه دختران از تحصیل محروم مانده‌اند و محدودیت‌های سیاسی، کمبود بودجه و بحران‌های انسانی، دستاوردهای دو دهه گذشته را نابود کرده است.

سیستم آموزشی افغانستان با بحران بی‌سابقه روبرو شده است

باشگاه خبرنگاران جوان- صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی هشدار داد که سیستم آموزشی افغانستان با بحران بی‌سابقه‌ای روبرو شده و میلیون‌ها کودک به‌ویژه دختران از دسترسی به تحصیل محروم مانده‌اند.

بر اساس این گزارش که روز یکشنبه منتشر شد، محدودیت‌های سیاسی، کمبود بودجه و بحران‌های انسانی مکرر، بخش عمده‌ای از پیشرفت‌های دو دهه گذشته را معکوس کرده و نابرابری‌های آموزشی را تشدید کرده است. در حال حاضر بیش از دو میلیون دختر از رفتن به مدرسه محروم هستند و دختران پس از پایه ششم اجازه ادامه تحصیل ندارند.

یونیسف با اشاره به کمبود معلمان به‌ویژه معلمان زن و ضعف زیرساخت‌های آموزشی، اعلام کرد که تقریباً نیمی از مدارس فاقد ساختمان مناسب هستند و ۷۹ درصد از دسترسی به برق محرومند. همچنین بسیاری از مدارس از آب آشامیدنی و امکانات بهداشتی بی‌بهره‌اند.

این نهاد بین‌مللی همچنین به تغییرات محتوای آموزشی اشاره کرده و افزوده است: دروس اسلامی تقریبا نیمی از ساعات آموزشی هفته را در مدارس دولتی افغانستان به خود اختصاص داده‌اند.

یونیسف با ابراز نگرانی از پایین بودن کیفیت آموزش، تأکید کرده که بیش از ۹۰ درصد کودکان ۱۰ ساله قادر به خواندن متون ساده نیستند و این وضعیت بحران یادگیری را در کشور تشدید کرده است.

بازگشت بیش از دو میلیون افغانستانی‌ از ایران و پاکستان از سال ۲۰۲۳ تاکنون نیز فشار مضاعفی بر سیستم آموزشی افغانستان وارد کرده است. به گفته یونیسف، بسیاری از این کودکان بازگشتی به‌ویژه دختران بالای ۱۲ سال، به دلیل کمبود امکانات و محدودیت‌های موجود امکان حضور در مدارس را ندارند.


12233831
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کارگران در غزه مرمت کاخ تاریخی «پاشا» را که قدمت آن به قرن سیزدهم بازمی‌گردد و در جنگ آسیب دیده است، آغاز کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» عضو کنست اسرائیل، در اظهاراتی بی‌سابقه گفت که آمریکایی‌ها مدیران واقعی اسرائیل هستند و تاکید کرد که بدون وتوی واشنگتن اسرائیل تحت تحریم قرار داشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل اعلام کرد که ارزیابی او از ابومحمد الجولانی به تحولات میدانی مشروط است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع آگاه می‌گویند که ترامپ در تماس با بن سلمان از او خواسته پس از پایان جنگ غزه، روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را آغاز کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان ملل هشدار داد که کمبود شدید بودجه، توان سازمان‌های امدادی برای کمک به ده‌ها هزار آواره فراری از الفاشر سودان را فلج کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کمیسیون انتخابات عراق امروز پنجشنبه اعلام کرد که نتایج نهایی انتخابات پارلمانی ممکن است هفته آینده و پس از تکمیل رسیدگی به شکایات اعلام شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خودروی صلیب سرخ برای دریافت اسیر اسرائیلی که جسد او امروز در نوار غزه پیدا شده، راهی جنوب این باریکه شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که جنگ اسرائیل معامله‌ای عظیم برای شرکت‌های آمریکایی بود و آنها میلیارد‌ها دلار از فروش تسلیحات سود برده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هنرمندان در سراسر جهان از شرکت‌های پخش موسیقی خود می‌خواهند دسترسی به ترانه‌هایشان را در سرزمین‌های اشغالی ممنوع کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کمیسر اقتصادی اروپا پس از نشست وزرای دارایی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که بودجه چندساله کنونی اتحادیه برای تامین مالی نیاز‌های اوکراین کافی نیست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است