علمی فناوری 09:39 - 05 مرداد 1400

شواهد وجود بخار آب در بزرگترین قمر مشتری کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، بررسی های بیشتر نشان می دهد که علت شکل گیری بخار آب در قمر یادشده تصعید یخ های سطح آن از حالت جامد به گاز است.

پژوهشگران سوئدی که داده های به دست آمده از تلسکوپ فضایی هابل در این زمینه را از سال ۲۰۱۸ جمع آوری و بررسی کرده اند، می گویند تحقیقات سال های گذشته اثبات کرده بود که بعید است اتم های اکسیژن در سطح این قمر مشتری وجود داشته باشد. اما سطح این قمر به اندازه کافی گرم هست که موجب شود یخ موجود در آن تصعید شده و تبدیل به مولکول های آب شود.

بررسی تصاویر شفق قطبی در قمر مذکور با استفاده از تصاویر ماوراء بنفش تلسکوپ هابل نشان داد که وجود بخار آب در جو قمر گانمید قطعی است.

بر اساس برآوردهای محققان آب موجود در این قمر بیش از آب موجود در کل اقیانوس های کره زمین است. البته این آب در عمق ۱۶۰ کیلومتری قمر گانمید قرار دارد.


11163442
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌ها در پروژه بررسی اعتراضات نقش قضاوت‌کننده ندارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با بومی‌سازی کامل دانش فنی و فرمولاسیون سیمان‌های دندانی گلس‌آینومر، موفق شد نیاز کشور به واردات این محصول راهبردی را برطرف کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تداوم نگرانی‌ها درباره تأمین دارو و شیر خشک در سال ۱۴۰۵ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با تأکید بر لزوم توسعه عدالت دسترسی در بستر‌های ارتباطی از تدوین برنامه‌ای عملیاتی و زمان‌بندی‌شده برای اجرای مصوبات خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت هندی لاوا از گوشی جدید خود رونمایی کرده است که انتظار می‌رود به دلیل قیمت و مشخصات رقابتی، فروش قابل توجهی داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک حفره تاجی جدید روی سطح خورشید شکل گرفته و ممکن است زمین را تحت تأثیر قرار دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک بررسی علمی جدید، فواید بالقوه پکان را در بهبود سلامت قلب و کیفیت کلی رژیم غذایی آشکار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی جهاد دانشگاهی پژوهشگاه رویان از برگزاری مرحله حضوری و نهایی جشنواره علمی دانش‌آموزی رویانا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کلاهبرداری‌های عاطفی به صورت آنلاین در حال افزایش است و کلاهبرداران از احساسات قربانیان سوءاستفاده می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اخترشناسان برای اولین بار تبدیل یک ستاره غول‌پیکر به سیاه‌چاله را ردیابی کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است