علمی فناوری 09:39 - 05 مرداد 1400

شواهد وجود بخار آب در بزرگترین قمر مشتری کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، بررسی های بیشتر نشان می دهد که علت شکل گیری بخار آب در قمر یادشده تصعید یخ های سطح آن از حالت جامد به گاز است.

پژوهشگران سوئدی که داده های به دست آمده از تلسکوپ فضایی هابل در این زمینه را از سال ۲۰۱۸ جمع آوری و بررسی کرده اند، می گویند تحقیقات سال های گذشته اثبات کرده بود که بعید است اتم های اکسیژن در سطح این قمر مشتری وجود داشته باشد. اما سطح این قمر به اندازه کافی گرم هست که موجب شود یخ موجود در آن تصعید شده و تبدیل به مولکول های آب شود.

بررسی تصاویر شفق قطبی در قمر مذکور با استفاده از تصاویر ماوراء بنفش تلسکوپ هابل نشان داد که وجود بخار آب در جو قمر گانمید قطعی است.

بر اساس برآوردهای محققان آب موجود در این قمر بیش از آب موجود در کل اقیانوس های کره زمین است. البته این آب در عمق ۱۶۰ کیلومتری قمر گانمید قرار دارد.


11163442
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ضریب نفوذ پهن باند سیار در تابستان سال گذشته از ۱۳۶.۸۲ به ۱۴۰.۷۳ در تابستان امسال رسیده است که حکایت از رشد ۲.۸۶ درصدی در این حوزه دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مراسم بدرقه زائرین دانشجو، هم‌زمان با آغاز مرحله رسمی اعزام دانشگاهیان به سرزمین وحی، امروز یکشنبه ۲۵ آبان ماه با حضور رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، مدیران کاروان‌ها و خانواده‌های دانشجویان در فضای معنوی در فرودگاه بین‌المللی امام خمین...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جنگ ۱۲ روزه نشان داد که میدان اصلی رویارویی تنها در مرزهای فیزیکی نیست و بخش مهمی از نبرد در فضای سایبر جریان دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با تاکید بر لزوم ثبت روایت‌های آموزشی معلمان واشتراک‌گذاری تجارب خود، گفت: تحلیل روایت‌های معلمان می‌تواند دستمایه تولید دانش بومی در نظام آموزشی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تأکید بر اینکه اصطلاح «گلودرد تیغی» این روز‌ها به‌هیچ‌وجه نشان‌دهنده سویه‌ای با شدت بیشتر یا خطر بالاتر کرونا نیست، در عین حال از افزایش موارد بروز آنفلوآنزا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دارو‌های نوآورانه کاهش وزن به بیماران مبتلا به نارسایی کلیه در مرحله نهایی، زندگی جدیدی می‌بخشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI از ویژگی جدیدی در ChatGPT رونمایی کرده است که امکان چت گروهی با حداکثر ۲۰ شرکت‌کننده، علاوه بر خود ربات چت، را فراهم می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کشف نوعی جدیدی از غار‌ها در مریخ این ایده را تقویت کرده که ممکن است نخستین زیستگاه حیات خارج از زمین باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی معتقدند خوردن شام دیروقت مضر است، اما این ایده پایه علمی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بنابر اعلام مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان، درمان‌های نوین سلولی، از فلج مغزی تا آرتروز، وارد مرحله ارائه به بیماران شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است