علمی فناوری 18:03 - 13 خرداد 1404
کارشناس آزمایشگاه غذا و دارو گفت: استفاده از شیر غیربهداشتی و رنگ‌های خوراکی مصنوعی مانند تارترازین و سانست یلو در بستنی می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان به‌ویژه کودکان را تهدید کند.

هشدار درباره شیر ناسالم و رنگ‌های مصنوعی بستنی‌های غیرمجاز

باشگاه خبرنگاران جوان - حسین ضیایی کارشناس آزمایشگاه غذا و دارو روز سه‌شنبه هشدار داد: استفاده از شیر پاستوریزه در تولید بستنی ضروری است، زیرا شیر محیط مناسبی برای رشد میکروب‌هاست و در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی در تولید، نگهداری و عرضه، سلامت مصرف‌کنندگان به‌ویژه کودکان در معرض خطر قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به وجود باکتری‌های روده‌ای مانند اشرشیاکلی در بستنی‌هایی که به شکل غیربهداشتی تهیه می‌شود، گفت: این نوع آلودگی‌ها می‌تواند موجب بروز اسهال و استفراغ شدید در کودکان شود؛ بنابراین توصیه می‌شود بستنی فقط از مراکز معتبر و دارای مجوز بهداشتی خریداری شود.

ضیایی افزود: هرچند رنگ‌های مصنوعی مانند سانست یلو و تارترازین جزو رنگ‌های خوراکی مجاز هستند، اما استفاده از آنها در محصولاتی مانند بستنی که مصرف‌کننده عمده آن کودکان هستند، ممنوع است. این رنگ‌ها می‌تواند باعث بروز واکنش‌هایی مانند بیش‌فعالی یا حساسیت در کودکان شوند.

این کارشناس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: استفاده از رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌های طبیعی مانند زعفران، کاکائو، و عصاره میوه‌ها، بهترین گزینه برای تهیه بستنی‌های سالم و ایمن است.

وی توصیه کرد خانواده‌ها به‌ویژه در فصل تابستان با دقت بیشتری به خرید بستنی بپردازند و صرفاً از فروشگاه‌های دارای مجوز بهداشتی و نشان معتبر سلامت، بستنی تهیه کنند. توجه به ظاهر، بسته‌بندی، ترکیبات، طعم و رنگ بستنی از نکاتی است که می‌تواند از بروز مسمومیت‌های غذایی، به‌ویژه در کودکان، پیشگیری کند. رعایت همین نکات ساده، گامی مؤثر در حفظ سلامت خانواده‌هاست.

منبع: سازمان غذا و دارو


12197065
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری تجهیزات پزشکی از حضور ۱۰۰ مقام تجاری و سیاسی از ۲۰ کشور برای مذاکرت تجاری (B ۲ B) با شرکت‌های دانش بنیان و فناور در نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام تأکید کرد و گفت: مراقب تب کنگو باشید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با اشاره به اقدامات روز گذشته در سی‌وششمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، از اجرای برنامه گسترده‌ای برای حفظ سلامت زائران توسط تیم‌های بهداشت محیط خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مصرف جگر به صورت خام و نیمه پخته، می‌تواند سبب انتقال عوامل بیماری زا و بروز بیماری‌های عفونی و انگلی مانند تب کریمه کنگو و سیاه زخم، شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد که افزایش تنوع فلاونوئید‌ها در رژیم غذایی می‌تواند در افزایش طول عمر و پیشگیری از بروز بیماری‌ها نقش مؤثری داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس اورژانس استان تهران گفت: همزمان با برگزاری مراسم سی و ششمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در چهارشنبه ۱۴ خرداد در مجموع از ساعت ۸ تا ۱۳ در مجموع ۲ هزار و ۵۹۸ نفر از خدمات اورژانس استفاده کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ارسال پیامک با استفاده از هر اپراتور تلفن همراه که دارای سیم‌کارت‌های دائمی و اعتباری هستند، هزینه‌های متفاوتی دارد و از حداقل ۸۸ ریال تا حداکثر ۳۰۴ ریال را شامل می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سنگ‌کلیه، یکی از بیماری‌های شایع است و با رعایت برخی نکات می‌توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش،از مصوبه این شورا برای تعیین تراکم مجاز دانش‌آموزی در کلاس‌های درس خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انتخاب‌های غذایی مناسب می‌تواند فشار وارده بر کلیه‌ها را کاهش داده و از بیماری جلوگیری کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است