علمی فناوری 11:22 - 22 اسفند 1403
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: مصرف غذاهای غلیظ و لزج، مانند حلیم، شله‌زرد، حلوا و زولبیا و بامیه در وعده افطار موجب سنگینی معده می‌شود.

خوردن حلیم، شله‌زرد و حلوا در افطار باعث سنگینی معده می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان -  نفیسه حسینی یکتا، با اشاره به ضرورت رعایت تدابیر طب ایرانی در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: طب ایرانی با تکیه بر تجربیات چند هزارساله، راهکار‌هایی ساده و مؤثر برای بهبود سبک زندگی و پیشگیری از بیماری‌ها ارائه می‌دهد. این آموزه‌ها می‌توانند به روزه‌داران کمک کنند تا با حفظ تعادل بدن، از برکات معنوی و جسمی ماه رمضان بهره‌مند شوند.

وی، خوردن و آشامیدن را یکی از اصول شش‌گانه حفظ سلامتی در طب ایرانی دانست و افزود: در این مکتب، تدابیر خاصی برای اصلاح شیوه‌های تغذیه بر اساس مزاج افراد، مزاج انواع مواد غذایی، زمان مصرف و دیگر عوامل وجود دارد که رعایت آنها در روز‌های معمول و همچنین ماه رمضان می‌تواند از عوارض ناشی از تغذیه نامناسب بکاهد.

وی با اشاره به اهمیت وعده افطار، هشدار داد: شروع افطار با نوشیدنی‌های سرد یا آب یخ می‌تواند به معده آسیب برساند و هضم غذا را مختل کند. بهتر است افطار با نوشیدنی‌های گرم و کمی شیرین مانند آب جوش به همراه عسل، خرما یا انجیر و کشمش آغاز شود. این کار به افزایش قند خون و رفع ضعف کمک می‌کند، بدون اینکه فشار اضافی به معده وارد شود.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، مصرف سبزی‌هایی مانند خرفه و سبزی خوردن را در وعده افطار توصیه کرد و گفت: این سبزی‌ها نه تنها تشنگی را کاهش می‌دهند، بلکه از بروز یبوست نیز جلوگیری می‌کنند. در وعده سحری نیز مصرف سبزی‌های پخته می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از مصرف متعادل سبزیجات و میوه‌جات تازه و مواد لعاب‌دار مانند نوشیدن شربت خاکشیر، به‌عنوان راهکار دیگری برای رفع عطش در طول روزه‌داری یاد کرد و ادامه داد: یک تا یک‌ساعت و نیم بعد از افطار، زمان مناسبی برای مصرف میوه است و نوشیدن آبمیوه‌های طبیعی نیز علاوه بر اینکه موجب کاهش شدت عطش می‌شود، منبع مفیدی برای تامین املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن به شمار می‌رود.

وی با توصیه به پرهیز از پرخوری و روی‌هم‌خوری که عامل ضعف معده در انجام عمل هضم است، گفت: مصرف غذا‌های غلیظ و لزج، مانند حلیم، شله‌زرد، حلوا و زولبیا و بامیه و مواد غذایی مختلف که ظرفیت هضمی متفاوت دارند، در وعده افطار و فاصله بین افطار تا سحر، موجب سنگینی معده و خواب ناآرام شده و از تمایل به خوردن سحری می‌کاهد.

 حسینی یکتا بر مصرف یک وعده غذای کامل در سحر و بیداری تا حدود یک‌ساعت و نیم پس از آن، برای جلوگیری از سوء هاضمه و بروز علائمی مانند رفلاکس و نفخ، تاکید کرد و افزود: مصرف غذا‌های خشک، شیرین، سرخ‌شده و پرچرب، نشاسته‌دار، پر ادویه و تند و مصرف بیش از حد گوشت و همچنین، نوشیدن قهوه، کاکائو و چای پررنگ، از مواردی هستند که سبب بروز تشنگی می‌شوند و بهتر است از وعده سحری کنار گذاشته شوند.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با توصیه به خوابیدن در فاصله بین افطار تا سحر، گفت: خوابیدن در این زمان، هر چند به مدت کوتاه، در هضم بهتر معده و ایجاد اشتها در وعده سحری موثر است و با توجه به روزه‌داری، یک تا دو ساعت خواب در طول روز نیز برای تجدید قوای سیستم‌های بدن، به شرطی‌که پیش از غروب آفتاب نباشد، توصیه می‌شود.

وی، یک تا دو ساعت بعد از خوردن سحری را زمان مناسبی برای ورزش‌کردن در ماه رمضان دانست و افزود: ورزش‌کردن در اوج گرسنگی به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود و برای جلوگیری از بروز تشنگی در اثر آن، نباید در ساعات گرم روز و یا در مکان‌های گرم ورزش کرد.

منبع: وزارت بهداشت


12165825
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج پایش وضعیت دریافت ید دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اورژانس کشور گفت: از اول تا ۲۱ اسفند ۵ نفر به علت حوادث ناشی از چهارشنبه‌سوری جان خود را از دست دادند و ۲۲۰ نفر مصدوم شدند که تعداد مصدومان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد کاهش داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه راهنمای ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ (نوبت دوم) برای ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کسر حداکثر پنج سال از سن شرکت در آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش برای معلمان در در جلسه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت از اجرای پویش سراسری «نه به تصادف!» در آستانه ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی رئیس جمهور خبر داد که سکوی ملی هوش مصنوعی که با حمایت معاونت علمی راه‌اندازی شده است، تا قبل از پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شخصیت پستی «عمو امین» توسط محمد احمدی معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست در مراسم افتتاح پروژه‌های کوتاه مدت این شرکت، رونمایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی تسریع در اجرای شبکه ملی اطلاعات، ارتقای امنیت سایبری کشور و بهبود حریم خصوصی کاربران را اولویت‌های سال جدید این مرکز اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش برضرورت اقدامات جدی و برنامه‌ریزی دقیق برای کشف و شناسایی نخبگان در مناطق محروم تاکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است