علمی فناوری 15:29 - 21 اسفند 1403
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، به تحلیل و بررسی وضعیت کنونی و چالش‌های پیش روی سلامت غذا در کشور پرداخت.

نظارت بر تولید غذای سالم با چالش مواجه است

باشگاه خبرنگاران جوان - عبدالعظیم بهفر مدیر کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، بر اهمیت بی‌چون و چرای سلامت غذا تأکید کرد و گفت: سلامت غذا یکی از ارکان اصلی حفظ سلامت عمومی جامعه است. این موضوع نه تنها در جلوگیری از بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر نقش کلیدی دارد، بلکه به طور مستقیم بر هزینه‌های درمانی و بهداشتی کشور تأثیر می‌گذارد. بنابراین، باید توجه ویژه‌ای به این مسئله شود تا نه تنها سلامت افراد تضمین شود، بلکه هزینه‌های اقتصادی به حداقل برسد.

وی با اشاره به چالش‌های اساسی موجود در این حوزه افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات این است که دستگاه‌های مختلف به نحوی وارد مسائل سلامت غذا می‌شوند که این موضوع باعث ایجاد همپوشانی در نظارت‌ها و فعالیت‌های اجرایی می‌شود. این همپوشانی‌ها می‌تواند مشکلاتی در روند نظارت و تولید ایجاد کند، زیرا هر دستگاهی به شکل مستقل عمل می‌کند و هماهنگی لازم برای حل مشکلات و نظارت صحیح بر فرآیند‌ها وجود ندارد.

بهفر ادامه داد: این مسئله باعث بروز مشکلاتی در تولید محصولات غذایی و نظارت بر آنها می‌شود که می‌تواند در درازمدت به کیفیت محصولات و سلامت عمومی آسیب برساند. علاوه بر این، این تداخل‌ها موجب سردرگمی برای تولیدکنندگان می‌شود، زیرا ممکن است با موانع قانونی و اجرایی مواجه شوند که از «عدم» هماهنگی میان دستگاه‌ها ناشی می‌شود.

وی همچنین به راهکار‌هایی برای حل این مشکلات اشاره کرد و گفت: برای رفع این چالش‌ها، ضروری است که هماهنگی بیشتری میان دستگاه‌های مختلف ایجاد شود. وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط باید در راستای هم‌افزایی و تبادل اطلاعات همکاری‌های بیشتری داشته باشند. تنها از طریق همکاری نزدیک و هماهنگی بهتر میان این نهاد‌ها می‌توان به حل مشکلات موجود در این حوزه رسید.

بهفر اظهار داشت: با ایجاد این هماهنگی‌ها و بهبود روند نظارت و تولید، می‌توانیم نه تنها از مشکلات موجود عبور کنیم، بلکه زمینه‌ساز ارتقای سلامت غذا در کشور شویم و در نهایت تأثیرات مثبتی بر سلامت عمومی جامعه و بهبود کیفیت زندگی مردم داشته باشیم.

منبع: سازمان غذا و دارو


12165517
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کسر حداکثر پنج سال از سن شرکت در آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش برای معلمان در در جلسه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت از اجرای پویش سراسری «نه به تصادف!» در آستانه ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی رئیس جمهور خبر داد که سکوی ملی هوش مصنوعی که با حمایت معاونت علمی راه‌اندازی شده است، تا قبل از پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شخصیت پستی «عمو امین» توسط محمد احمدی معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست در مراسم افتتاح پروژه‌های کوتاه مدت این شرکت، رونمایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی تسریع در اجرای شبکه ملی اطلاعات، ارتقای امنیت سایبری کشور و بهبود حریم خصوصی کاربران را اولویت‌های سال جدید این مرکز اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش برضرورت اقدامات جدی و برنامه‌ریزی دقیق برای کشف و شناسایی نخبگان در مناطق محروم تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: مصرف غذاهای غلیظ و لزج، مانند حلیم، شله‌زرد، حلوا و زولبیا و بامیه در وعده افطار موجب سنگینی معده می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص نفرولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان از مردم خواست از مصرف خودسرانه داروها، به‌ویژه مسکن‌های غیراستروئیدی، پرهیز کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام نوبت دوم آزمون سراسری از امروز؛ چهارشنبه ۲۲ اسفند ماه آغاز شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است