بین‌الملل 13:55 - 07 مهر 1399
یک مقام برجسته روابط اروپا و آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفت: اروپا و آمریکا باید به همراه هم با "جنگ سرد تازه‌ای با چین" مواجه شوند، صرف‌نظر از اینکه چه کسی در ماه نوامبر برنده کاخ سفید باشد.

مقام آلمانی: جنگ سرد تازه با چین نیازمند جبهه متحد آمریکا-اروپا است

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، پنج هفته مانده به انتخابات آمریکا، "پیتر بی‌یر"، هماهنگ‌کننده دولت آلمان برای روابط با آمریکا و کانادا، تأکید کرد که منافع مشترک بیشتر از اختلافات است.

وی گفت: اروپا باید برای مواجه با چالش بزرگ چین، شانه به شانه آمریکا بایستد.

این مقام خاطرنشان کرد: جنگ سرد تازه بین آمریکا و چین همین حالا هم آغاز شده و به این قرن شکل خواهد داد.

بی‌یر ادامه داد: بعد از چهار سال اختلاف مداوم بین دونالد ترامپ و آنگلا مرکل بر سر مسائلی از جمله ایران، تجارت، ناتو و آب‌وهوا، این موضوع که آلمان کار با جو بایدن را آسان‌تر قلمداد می‌کند، بر کسی پوشیده نیست.

وی با این حال گفت: من آخرین کسی هستم که آنقدر ساده‌لوح باشد که بگوید اگر بایدن ببرد، همه چیز عالی می‌شود و برد او سرآغاز یک دوره طلایی خواهد بود! مسائل مناقشه‌انگیز یک‌شبه از بین نمی‌روند اما با وجود بایدن دوستی دو سوی اقیانوس اطلس بار دیگر معقول‌تر، قابل حساب‌تر و قابل اعتمادتر خواهد شد.

بهتر نخواهد شد

بی‌یر گفت: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در مورد چین و ایران، منافع مشابه و گاهی یکسانی داشتند. دلیل سرخوردگی من هم از این است که در حال حاضر نمی‌توانیم بر سر مسائلی همچون حمایت از سازمان بهداشت جهانی در بحبوحه همه‌گیری کرونا، راه‌های مهار برنامه هسته‌ای ایران و مقابله با تغییر آب و هوایی، یک مخرج مشترک پیدا کنیم.

اما وی تأکید کرد که با وجود ریسک زیاد رقابت، انتخاب مجدد ترامپ باعث انفجار غرب از داخل نمی‌شود و در این رابطه به همکاری نزدیک و دیرینه اعضای کنگره و بسیاری از ایالات آمریکا استناد کرد.

وی گفت: اگر ترامپ دوباره سرکار بیاید ترسناک نیست، اما بهتر هم نخواهد بود. اینکه چه کسی در کاخ سفید بنشیند، حیاتی است، اما نمی‌تواند بر دوستی فرا اقیانوس اطلس غلبه کند. واشنگتن و به ویژه آمریکا، تنها دفتر ریاست جمهوری آن نیستند.

بی‌یر گفت دهه‌ها همکاری بعد از جنگ بین متحدان، بنیانی از "ارزش‌های ظاهراً قدیمی" مانند "آزادی و دموکراسی، صلح و سعادت" ساخته است.

وی گفت: به خاطر آوردن اینکه آمریکایی‌ها آن ارزش‌ها را به ما آموختند و ما همچنان قدردان آن‌ها هستیم، ارزشمند است. آن ارزش‌ها در مقابل یک سیستم چینی همراه با "دیکتاتوری، نبود آزادی مطبوعات و حقوق بشری، نظارت دیجیتال، آزار اویغورها، هنگ‌کنگ، محیط زیست و..." قرار دارد.

بی‌یر یکی از معدود اعضای رده‌بالای دموکرات‌های مسیحی، حزب مرکل در وزارت خارجه‌ای است که توسط سوسیال دموکرات‌ها، شرکای تازه‌کار در ائتلاف حاکمش اداره می‌شود.

وی گفت که اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان، در ماه دسامبر و هنگام انتخاب یک رهبر جدید، پیش از انتخابات عمومی سال آینده در پایان دوره 16 ساله مرکل، باید به این عوامل حیاتی فکر  کند. هر کس که ببرد باید با این مسائل مواجه شود.

قلب‌ها و ذهن‌ها

وی گفت که امنیت تنها یکی از حوزه‌هایی هست که آلمان باید در آن تلاش بیشتری کند، به ویژه با توجه به برنامه‌های ترامپ برای کاهش 9 هزار و 500 نفر از نیروی‌های آمریکایی مستقر در آلمان که تعداد آن‌ها را به 25 هزار تن می‌رساند.

ترامپ برای توجیه این اقدام، به عصبانیت از آلمان بابت پایبند نبودن به اهداف ناتو در هزینه دفاعی و "بدرفتاری" این کشور با آمریکا در تجارت ارجاع داده است.

بی‌یر گفت: فکر نمی‌کنم دولت ترامپ به طول کامل این برنامه‌ها را برگرداند، اما همچنین شک دارم که آن‌ها را با همان سرسختی دنبال کند. با این حال، در هر صورت آلمان باید به تعهدات خود برای افزایش هزینه دفاعی، در عین همکاری با شرکای اروپایی به منظور ایفای نقش مهم‌تر در امنیت، پایبند باشد.

بی‌یر اظهار کرد: ما نمی‌خواهیم ناتو را منسوخ کنیم. اما به خاطر خودمان باید بر همکاری دفاعی در اروپا پافشاری کنیم.

وی گفت که نسل جوان‌تر آلمانی‌ها کمتر از او- که در دوره جنگ سرد آلمان غربی بزرگ شده- به فرهنگ پاپ آمریکایی یا برنامه‌های تحصیلی در خارج کشور علاقمند بوده‌اند و اشاره کرد که استرالیا، کانادا و بخش‌هایی از آسیا حالا بیشتر قلب‌ها و ذهن‌ها را تسخیر می‌کنند.

وی اعتراف کرد که آلمان گاهی در طول دهه گذشته، روابط با آمریکا را نادیده می‌گرفته و بخشی از تقصیر را به گردن بیگانه انگاشتن می‌انداخته است.

بی‌یر گفت: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که آلمان و آلمانی‌ها در میان بسیاری از آمریکایی‌ها محبوب هستند و چشمی به برقراری مجدد رابطه دارند. این نقطه‌ای برای شروع است.

انتهای پیام


10738260
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به گفته سخنگوی وزارت خارجه روسیه، نیرو‌های آمریکایی در اوکراین درگیر آموزش نیستند بلکه حملات تروریستی اوکراینی‌ها را هماهنگ می‌کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سفیر و معاون نمایندگی پاکستان در سازمان ملل خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل در نسل‌کشی مردم غزه شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک هیئت مصری برای مذاکره درباره اسرا و جلوگیری از حمله به رفح امروز به اراضی اشغالی سفر می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک استاد فلسطینی ساکن در تورنتو بخشی از زندگی طاقت فرسای خانواده خود در زیر بمباران‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه را روایت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک مقام صهیونیست نسبت به خطرات تشدید تنش‌ها با حزب‌الله هشدار داد و گفت تعداد بالای موشک‌های مقاومت، سیستم‌های دفاع هوایی را دچار مشکل می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک مقام ارشد نظامی آمریکا مدعی شد که دولت بایدن ساخت اسکله موقت در ساحل غزه را برای ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق کشتی آغاز کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اسامه حمدان از رهبران جنبش حماس در اظهاراتی گفت که حمله به رفح به یک درگیری سیاسی داخلی برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی همکاری رئیس دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا با پلیس برای سرکوب دانشجویان حامی غزه، درخواست‌ها برای برکناری رئیس مصری الاصل این دانشگاه افزایش یافت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات نیویورک تایمز حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی با وجود اطلاع‌رسانی درباره سایت‌های متعلق به آژانس‌های امدادی غربی در نوار غزه، به عمد آن‌ها را هدف قرار می‌دهد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که این رژیم مایل است در ازای توافق با حماس از قصد خود برای حمله به شهر رفح صرف نظر کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است