علمی فناوری 06:05 - 07 مهر 1399
در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد
گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با بهره‌گیری از الیاف کربنی، آلومینیوم و رزین پروتز پنجه کامپوزیتی را در کشور عرضه کردند که قابل استفاده برای افراد معلول دارای قطع عضو اندام تحتانی به خصوص قطع عضو زیر زانو است.

صدور مجوز برای تجاری‌سازی پروتز پنجه کامپوزیتی ایرانی/آمادگی دو کشور برای خرید

نیما جمشیدی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طراحی و تولید پروتز "پنجه کامپوزیتی" در این شرکت، افزود: این پروتز از جنس الیاف کربنی اپوکسی، آلومینیوم و رزین تهیه شده است که نمونه آن تنها توسط یک شرکت آمریکایی تحت عنوان True step تولید شده که از نوع پروتزهای ذخیره کننده و بازگرداننده انرژی است.

وی با بیان اینکه این پنجه از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده که هر کدام از آنها وظیفه خاصی را ایفا می‌کنند، اظهار کرد: نمونه‌های دیگری از این پروتزها در دنیا نیز وجود دارد، با این تفاوت که مکانیزم آنها ثابت است  و از قطعات فلزی استفاده شده  و به گونه‌ای طراحی شده است که قطعات آن بعد از مدتی در اثر فشار تخریب می‌شوند، اما نمونه تولیدی ما و نمونه آمریکایی به‌گونه‌ای ساخته شده که سیکل خستگی طولانی‌تری داشته و تخریب نمی‌شوند.

جمشیدی به بیان عملکرد این پنجه اشاره کرد و توضیح داد: این پنجه در اولین لحظه تماس با زمین انرژی فرد معلول را ذخیره کرده و در لحظه جدا شدن از زمین انرژی را به فرد باز می‌گرداند؛ در نتیجه معلول، سیکل گام‌برداری را به صورت نرم‌تر و راحت‌تر طی می‌کند و باعث کاهش مصرف انرژی و کاهش آسیب می‌شود.

به گفته مجری طرح، کاربرد این محصول در افراد معلول دارای قطع عضو اندام تحتانی به خصوص قطع عضو زیر زانو است.

این محقق خاطر نشان کرد: عملکرد این دستگاه مبتنی بر طراحی پنجه و مواد کامپوزیتی مورد استفاده برای تولید این محصول است. در این فناوری، در هر کدام از قسمت‌های این پنجه از جنس‌های مختلفی از جمله کامپوزیت دو جزیی کربن اپوکسی، آلومینیوم، پلاستیک فشرده و ورق ۳۷ St استفاده می‌شود. پنجه کامپوزیتی به دلیل دارا بودن خاصیت انعطاف‌پذیری، سوپینیشن (Supination)  (در هنگام راه رفتن یا دویدن، وزن بر روی قسمت خارجی پا قرار می­‌گیرد) و پرونیشن (Pronation) (زمان جدا شدن پاشنه از زمین) بیشتری را به هنگام راه رفتن بر روی سطوح نامسطح و سنگ‌ریزه‌ها برای کاربران فراهم می‌کند و سبب می‌شود که فرد دیرتر تعادل خود را از دست دهد.

وی، قیمت پایین‌تر و خدمات پس از فروش را از مزیای این محصول در مقایسه با محصولات مشابه خارجی دانست و ادامه داد: با توجه به بازار متقاضیان در مراکز درمانی و توانبخشی، انتظار می‌رود که موفق به افزایش ظرفیت تولید و فروش شویم؛ این محصول دو سال گارانتی و ۱۰ سال خدمات پس از فروش خواهد داشت.

جمشیدی در مورد عملکرد این محصول نیز گفت: بخش فلزی پروتز وظیفه تکیه‌گاه اصلی را برای سایر قطعات کامپوزیتی ایفا می‌کند، به همین جهت سفت و سخت است و تا هنگام اعمال بارهای ضربه‌ای حین گام‌برداری، دویدن و پریدن‌ها، تغییر شکلی در آن ایجاد نشود.

مدیرعامل این شرکت در مورد چشم انداز آینده تولید پروتز پنجه کامپوزیتی نیز گفت: در حال پیگیر دریافت کارت بازرگانی و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای صادرات این محصول هستیم. از کشورهای ترکیه و عراق نسبت به خرید این محصول اعلام آمادگی کرده‌اند و نمونه‌هایی نیز ارسال شده است. بر این اساس در حال پیگیری دریافت تسهیلات تولید صنعتی از صندوق نوآوری و شکوفایی هستیم تا بتوانیم با ظرفیت بالاتری این محصول را تولید کنیم.

مدیرعامل این شرکت در مورد تسهیلات نمونه‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: ما تسهیلات نمونه‌سازی را به میزان ۹۶ میلیون تومان برای انجام تست خستگی، خرید دستگاه تست کنترل کیفیت جهت انجام تست‌های کنترل کیفیت و در نهایت اخذ مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی و ورود به بازار دریافت کردیم.

جمشیدی در مورد ارزش‌آفرینی‌های این محصول نیز خاطرنشان کرد: تولید پروتز پنجه کامپوزیتی ارزش افزوده زیادی شامل اشتغال‌زایی و کارآفرینی، جلوگیری از خروج ارز به وسیله کاهش واردات، افزایش توان تولید داخلی و خودکفایی برای کشور دارد.

انتهای پیام


10737202
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است