وبگردی 10:57 - 24 فروردین 1404
لباس زنان دوره صفوی، لباسی خاص بود که در ظاهر تفاوت چندانی با لباس مردان نداشت.

زنان صفوی چه لباسی می‌پوشیدند؟

باشگاه خبرنگاران جوان - سایت کافه تاریخ در گزارشی به بررسی پوشش زنان ایران در دوران صفوی پرداخت و نوشت:

طرز لباس پوشیدن زن‌ها در ایران با لباس پوشیدن مردها اختلاف چندانی ندارد، فقط لباس خانم‌ها زر و زیور بیشتری دارد و طبعاً درخشان‌تر است. البته زن‌ها هیچ‌گونه عمامه‌ای مثل مردان بر سر نمی‌گذارند.

لباس زنان دوره صفوی، لباسی خاص بود که در ظاهر تفاوت چندانی با لباس مردان نداشت. البته این لباس به هیچ‌وجه قابل مقایسه با لباس زنان دوره پهلوی و بعد از آن نیست؛ اما هر چه که هست این لباس کاملا پوشیده بود و زر و زیور زیادی به آن آویخته بود:

 «طرز لباس پوشیدن زن‌ها در ایران با لباس پوشیدن مردها اختلاف چندانی ندارد، فقط لباس خانم‌ها زر و زیور بیشتری دارد و طبعاً درخشان‌تر است. البته زن‌ها هیچ‌گونه عمامه‌ای مثل مردان بر سر نمی‌گذارند، پیشانی خانم‌ها از نواری که سه انگشت پهنا دارد پوشیده شده است. این نوار با طلای میناکاری شده زینت یافته است و بر آن یاقوت و برلیان و مرواید می‌آویزند. خانم‌ها کلاه پارچه‌ای ظریفی که با طلا آنرا حاشیه دوزی کرده‌اند برسر می‌گذارند و شال ظریفی را که حاشیه آن در کمال زیبائی گلدوزی شده است دور کلاه می‌پیچند. قسمتی از این شال به پشت سر تا کمرشان آویزان می‌شود و در وقت راه رفتن بالا و پائین می‌رود و به وضع جالبی تکان می‌خورد. به گردنشان گردن بندهای مروارید می‌آویزند و کمربندی را که چهار انگشت عرض آنست و از ورقه‌های طلا پوشیده شده است به کمر می‌بندند، روی ورقه‌های طلا قلم زنی شده است و اغلب اوقات بر روی آن جواهرات قیمتی نصب می‌کنند.»


12177269
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» هنوز موارد زیادی برای یادگیری درباره تکامل دست‌های ما باقی است، اما به نظر می‌رسد ایستادن روی دو پا واقعا دست‌ها را رها کرد تا ماهر شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نامش بر تارک طنز ایران می‌درخشد، مردی که طنز را سلاحی برای جوامع سیاست‌زده می‌دانست و کار طنزنویسی را کاری بغایت سخت توصیف می‌کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یک موشک هایپرسونیک زمینی مجهز به موتور اسکرام‌جت در چین رونمایی شده که با سرعتی بیش از پنج برابر صوت حرکت می‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» «شاه چقدر موجود جلفی بوده، تا آنجا که خود به تنهایی در خیابان‌ها به دنبال شکار دختران می‌افتاده است.» این بخشی از خاطرات یک از معشوقه‌های شاه است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در فرآیند اتو فاژی، سلول‌های ناکارآمد و بیمار توسط خود سلول‌های سالم بلعیده و بازیافت می‌شوند و این‌گونه، بدن فرصتی طلایی برای بازسازی پیدا می‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» هیتلر یک پرتره امضا شده‌اش را به رضاشاه اهدا کرده بود. این عکس در حال حاضر در مجموعه کاخ صاحبقرانیه، در داخل مجموعه کاخ نیاوران است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» عارف در مقدمه دیوان خود تصریح می‌کند که این تصنیف در فضای پرالتهاب تهران، پس از به توپ بسته شدن مجلس و اشغال کشور توسط روس‌ها متولد شده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» شبکه‌های اجتماعی بیش از هر زمان دیگری ما را در حلقه‌ای بسته از باور‌های خودمان حبس کرده‌اند؛ جایی که لایک‌ها جای استدلال را می‌گیرند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» عطار با زبانی ساده و صریح می‌گوید اگر رفتار و اخلاق ما عوض نشود، از روزه‌داری جز تشنگی و گرسنگی چیزی نصیبمان نخواهد شد. پس باید از ظاهر گذشت.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران دانشگاه آکسفورد نشان دادند که استفاده غیرمحتاطانه از هوش مصنوعی در پزشکی می‌تواند نابرابری اطلاعاتی و فشار بر نظام درمان ایجاد کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است