وبگردی 10:57 - 24 فروردین 1404
لباس زنان دوره صفوی، لباسی خاص بود که در ظاهر تفاوت چندانی با لباس مردان نداشت.

زنان صفوی چه لباسی می‌پوشیدند؟

باشگاه خبرنگاران جوان - سایت کافه تاریخ در گزارشی به بررسی پوشش زنان ایران در دوران صفوی پرداخت و نوشت:

طرز لباس پوشیدن زن‌ها در ایران با لباس پوشیدن مردها اختلاف چندانی ندارد، فقط لباس خانم‌ها زر و زیور بیشتری دارد و طبعاً درخشان‌تر است. البته زن‌ها هیچ‌گونه عمامه‌ای مثل مردان بر سر نمی‌گذارند.

لباس زنان دوره صفوی، لباسی خاص بود که در ظاهر تفاوت چندانی با لباس مردان نداشت. البته این لباس به هیچ‌وجه قابل مقایسه با لباس زنان دوره پهلوی و بعد از آن نیست؛ اما هر چه که هست این لباس کاملا پوشیده بود و زر و زیور زیادی به آن آویخته بود:

 «طرز لباس پوشیدن زن‌ها در ایران با لباس پوشیدن مردها اختلاف چندانی ندارد، فقط لباس خانم‌ها زر و زیور بیشتری دارد و طبعاً درخشان‌تر است. البته زن‌ها هیچ‌گونه عمامه‌ای مثل مردان بر سر نمی‌گذارند، پیشانی خانم‌ها از نواری که سه انگشت پهنا دارد پوشیده شده است. این نوار با طلای میناکاری شده زینت یافته است و بر آن یاقوت و برلیان و مرواید می‌آویزند. خانم‌ها کلاه پارچه‌ای ظریفی که با طلا آنرا حاشیه دوزی کرده‌اند برسر می‌گذارند و شال ظریفی را که حاشیه آن در کمال زیبائی گلدوزی شده است دور کلاه می‌پیچند. قسمتی از این شال به پشت سر تا کمرشان آویزان می‌شود و در وقت راه رفتن بالا و پائین می‌رود و به وضع جالبی تکان می‌خورد. به گردنشان گردن بندهای مروارید می‌آویزند و کمربندی را که چهار انگشت عرض آنست و از ورقه‌های طلا پوشیده شده است به کمر می‌بندند، روی ورقه‌های طلا قلم زنی شده است و اغلب اوقات بر روی آن جواهرات قیمتی نصب می‌کنند.»


12177269
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» برف کوری یا فوتوکراتیت، درد و ناراحتی موقت چشم پس از قرار گرفتن در معرض بیش از حد اشعه ماوراء بنفش (UV) است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» از «ابی» و «داریوش» گرفته تا «گوگوش» و «لیلا فروهر» همه یک‌صدا بر طبل جنگ کوبیدند و عاجزانه از رئیس‌جمهور آمریکا خواستند تا به ایران لشکرکشی کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اتصال دوباره هرچند ناپایدار به اینترنت در روزهای اخیر علاوه بر وجهه مثبت، نیمه تاریکی با عنوان « احساس گناه ناشی از زنده‌ماندن» برای برخی افراد داشته است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ارتقای هر ساله گوشی به جدیدترین مدل هوشمند عالی به نظر می‌رسد، اما این کار چندان ارزان نیست و شاید بهتر است روش‌هایی را یاد بگیریم که عمر تلفن همراه خود را افزایش دهیم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» سعیده سالاری همسر سردار شهید سعید ایزدی معروف به حاج رمضان از شرط ازدواجش می‌گوید: این آرزوی من بود که همسر من لباس سبز پاسداری را تن کند. شرط من این بود که تا آخر عمر با همین لباس همراه من باشد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» وقتی راه‌ها بسته می‌شود، محاسبه‌ها جواب نمی‌دهد و انسان به بن‌بست می‌رسد، قرآن نگاه ما را به جایی بالاتر می‌برد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ماجراجویی ترامپ درباره ایران به عقیده دانشمند علوم سیاسی آمریکا می‌تواند ایالات متحده را به نیم قرن پیش پرتاب کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در روزهایی قرار داریم که زمستان رنگ و بوی خاص خود را نمایان کرده و بارش برف و برودت هوا در بیشتر نقاط کشور محسوس است؛ در نتیجه برای در امان ماندن از سرما رعایت برخی نکات اجتناب ناپذیر است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» قطعنامه پرسروصدای پارلمان اروپا علیه ایران بار دیگر با ادعاهای حقوق بشری و تحریمی همراه شد؛ اما پرسش اصلی میزان قابلیت تبدیل این مواضع به اقدام الزام‌آور در سطح اتحادیه اروپاست.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» سوم شعبان، مدینه شاهد تولد سومین امام شیعیان بود، نوزادی که مسیر انسانیت و آزادگی را روشن کرد و طلوع مکتبی شد که قرن‌ها خاموش نشده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است