وبگردی 10:57 - 24 فروردین 1404
لباس زنان دوره صفوی، لباسی خاص بود که در ظاهر تفاوت چندانی با لباس مردان نداشت.

زنان صفوی چه لباسی می‌پوشیدند؟

باشگاه خبرنگاران جوان - سایت کافه تاریخ در گزارشی به بررسی پوشش زنان ایران در دوران صفوی پرداخت و نوشت:

طرز لباس پوشیدن زن‌ها در ایران با لباس پوشیدن مردها اختلاف چندانی ندارد، فقط لباس خانم‌ها زر و زیور بیشتری دارد و طبعاً درخشان‌تر است. البته زن‌ها هیچ‌گونه عمامه‌ای مثل مردان بر سر نمی‌گذارند.

لباس زنان دوره صفوی، لباسی خاص بود که در ظاهر تفاوت چندانی با لباس مردان نداشت. البته این لباس به هیچ‌وجه قابل مقایسه با لباس زنان دوره پهلوی و بعد از آن نیست؛ اما هر چه که هست این لباس کاملا پوشیده بود و زر و زیور زیادی به آن آویخته بود:

 «طرز لباس پوشیدن زن‌ها در ایران با لباس پوشیدن مردها اختلاف چندانی ندارد، فقط لباس خانم‌ها زر و زیور بیشتری دارد و طبعاً درخشان‌تر است. البته زن‌ها هیچ‌گونه عمامه‌ای مثل مردان بر سر نمی‌گذارند، پیشانی خانم‌ها از نواری که سه انگشت پهنا دارد پوشیده شده است. این نوار با طلای میناکاری شده زینت یافته است و بر آن یاقوت و برلیان و مرواید می‌آویزند. خانم‌ها کلاه پارچه‌ای ظریفی که با طلا آنرا حاشیه دوزی کرده‌اند برسر می‌گذارند و شال ظریفی را که حاشیه آن در کمال زیبائی گلدوزی شده است دور کلاه می‌پیچند. قسمتی از این شال به پشت سر تا کمرشان آویزان می‌شود و در وقت راه رفتن بالا و پائین می‌رود و به وضع جالبی تکان می‌خورد. به گردنشان گردن بندهای مروارید می‌آویزند و کمربندی را که چهار انگشت عرض آنست و از ورقه‌های طلا پوشیده شده است به کمر می‌بندند، روی ورقه‌های طلا قلم زنی شده است و اغلب اوقات بر روی آن جواهرات قیمتی نصب می‌کنند.»


12177269
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس فتا تهران بزرگ اعلام کرده و هشدار داده است بسیاری از صفحات درمان و زیبایی در اینستاگرام نه متعلق به پزشکان واقعی، بلکه توسط دلالان بیمار یا افراد فاقد صلاحیت اداره می‌شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در کنار دکه‌ها هنوز هم جمعیت دیده می‌شود، اما نه برای خرید روزنامه؛ اغلب برای خرید اقلامی که هیچ نسبتی با مطبوعات ندارند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یک معلم جوان معتقد است چون آموزش‌وپرورش از نظر امکانات و بودجه محدودیت دارد، خانواده‌ها تصور می‌کنند تنها راه بهره‌مندی از آموزش باکیفیت، ورود به مدارس تیزهوشان است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دارچین ادویه گرم و شیرینی است که قرن‌هاست که انسان‌ها را مجذوب خود کرده و در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تخم‌مرغ سال‌هاست که به‌عنوان غذایی کامل و سرشار از پروتئین شناخته می‌شود؛ پروتئینی که می‌تواند انرژی اولیه روز را تأمین کند و تا مدت قابل‌توجهی شما را سیر نگه دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» هم‌زمان با افزایش بی‌حوصلگی و عصبانیت‌های ناگهانی، متخصصان تغذیه هشدار می‌دهند که این تغییرات همیشه ناشی از فشارهای اجتماعی نیست.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» میانگین IQ هر دهه سه تا پنج واحد بالا می‌رود. اما از دهه ۹۰ میلادی، این جهش متوقف و حتی در برخی کشورها معکوس شد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پرسش درباره ضرورت ساخت فیلم‌های جنگی، همواره در نقطه آغاز هر بحث جدی پیرامون تولیدات سینمایی مرتبط با منازعات نظامی قرار دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» فیلیمو بار دیگر با انتشار بدون مجوز برنامه «گنگ» نشان داد که بخشی از این عرصه به بی‌قانونی عادت کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ماشین کشتار اسرائیل برای هدف قرار دادنِ فلسطینی‌ها به‌صورت خانوادگی، از یک سه‌گانه مبتنی بر هوش‌مصنوعی استفاده می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است