علمی فناوری 16:01 - 25 فروردین 1400

نابودی باکتری‌های جان سخت با پوشش فسفری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، افزایش مقاومت باکتری‌ها در برابر انواع آنتی‌بیوتیک ها به موضوعی نگران کننده مبدل شده و محققان استرالیایی برای غلبه بر این چالش یک پوشش خاص از جنس فسفر سیاه تولید کرده‌اند که می‌تواند به سرعت باکتری‌ها و قارچ‌ها را از بین ببرد و خود سپس در عرض ۲۴ ساعت تجزیه و حل می‌شود.

روش حمله این پوشش فسفری به گونه‌ای است که باکتری‌ها و قارچ‌ها نمی‌توانند برای مقابله با آن راه حل مؤثری بیابند. این اختراع جدید می‌تواند جایگزینی برای داروی پنی‌سیلین باشد که زمانی می‌توانست باکتری‌های مختلف را نابود کند، اما حالا مقاومت زیادی در برابر آن به وجود آمده است.

با از دست رفتن کارایی آنتی‌بیوتیک‌های مختلف، دانشمندان روش حمله فیزیکی به باکتری‌ها و قارچ‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند. بدین منظور تا به حال از انواع تابش نور شدید، ترکیبات مختلف مسموم کننده مایع و غیره استفاده شده است.

فسفر سیاه ماده‌ای است که به عنوان جایگزین سیلیکون در صنعت الکترونیک مطرح شده و می‌تواند جایگزینی برای آنتی‌بیوتیک نیز باشد. این ماده در حضور اکسیژن تجزیه می‌شود و لذا استفاده از آن در دنیای پزشکی ساده‌تر است. در نتیجه این فرایند گونه‌هایی از اکسیژن واکنشی تولید می‌شود که به غشای خارجی باکتری‌ها و قارچ‌ها آسیب می‌رساند و در نهایت باعث از بین رفتن آنها می‌شود.

در نهایت فسفر سیاه به طور کامل تجزیه می‌شود و همین مساله موجب می‌شود از این طریق آسیبی به سلول‌های بدن نرسد. این روش در شرایط آزمایشگاهی برای نابودی پنج نوع باکتری و قارچ با موفقیت به کار گرفته شده که عبارتند از E. coli و MRSA و تعدادی قارچ مانند Candida auris. مدت زمان مورد نیاز برای اثربخشی این روش درمانی تنها دو ساعت است و طی این مدت ۹۹ درصد از باکتری‌ها و قارچ‌ها نابود می‌شوند و ظرف مدت ۲۴ ساعت نیز فسفر سیاه تجزیه شده و از بین می‌رود.


11025886
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مقارنه ماه و سیاره زحل، همچنین قرار داشتن ماه در تربیع اول و فرصت رصد گودال‌ها و دیگر عوارض سطح ماه، از رویداد‌های نجومی هفته پیش‌رو است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معمولا از ملاتونین به عنوان دارویی برای رفع بی‌خوابی استفاده می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گیاه اسطوخودوس برای مغز بسیار مفید است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کارگروه دیالیز انجمن تجهیزات پزشکی گفت: بدهی دولت به شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی زیاد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: شیوه مطالبه‌گری پرستاران نباید به گونه‌ای باشد که با زیاده‌خواهی، اشتباه گرفته شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید تمرینات ورزشی خانگی می‌توانند به طور موثری درد زانو ناشی از پارگی غضروف و آرتروز را، بدون فیزیوتراپی، تسکین دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس تازه‌ترین گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، در هفته پایانی آبان‌ماه (۲۴ تا ۳۰ آبان) امسال ۱۳۲ زمین‌لرزه در پهنه ایران‌زمین به وقوع پیوسته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت، با انتقاد از کیفیت پایین خودرو‌های تولید داخل تاکید کرد که اصلاح صنعت خودروسازی کشور ضروری است و ادامه روند فعلی جان هزاران نفر در جاده‌ها را تهدید می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: رسیدگی به مسائل پزشکان عمومی و متخصصان، چه در دوران دانشجویی و چه پس از فارغ‌التحصیلی، از اولویت‌های ماست و تلاش می‌کنیم مشکلات آنها را تا حد امکان برطرف کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروه استاندارد و ایمنی ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو با همکاری متخصصینی از دانشگاه و صنعت، فناوران و سازمان‌های ذینفع، استاندارد‌هایی در زمینه نانوحباب‌ها با هدف شفافیت بیشتر بازار، افزایش اطمینان به تجهیزات، تسهیل فرآیند تجاری‌سازی و تقوی...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است