علمی فناوری 16:01 - 25 فروردین 1400

نابودی باکتری‌های جان سخت با پوشش فسفری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، افزایش مقاومت باکتری‌ها در برابر انواع آنتی‌بیوتیک ها به موضوعی نگران کننده مبدل شده و محققان استرالیایی برای غلبه بر این چالش یک پوشش خاص از جنس فسفر سیاه تولید کرده‌اند که می‌تواند به سرعت باکتری‌ها و قارچ‌ها را از بین ببرد و خود سپس در عرض ۲۴ ساعت تجزیه و حل می‌شود.

روش حمله این پوشش فسفری به گونه‌ای است که باکتری‌ها و قارچ‌ها نمی‌توانند برای مقابله با آن راه حل مؤثری بیابند. این اختراع جدید می‌تواند جایگزینی برای داروی پنی‌سیلین باشد که زمانی می‌توانست باکتری‌های مختلف را نابود کند، اما حالا مقاومت زیادی در برابر آن به وجود آمده است.

با از دست رفتن کارایی آنتی‌بیوتیک‌های مختلف، دانشمندان روش حمله فیزیکی به باکتری‌ها و قارچ‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند. بدین منظور تا به حال از انواع تابش نور شدید، ترکیبات مختلف مسموم کننده مایع و غیره استفاده شده است.

فسفر سیاه ماده‌ای است که به عنوان جایگزین سیلیکون در صنعت الکترونیک مطرح شده و می‌تواند جایگزینی برای آنتی‌بیوتیک نیز باشد. این ماده در حضور اکسیژن تجزیه می‌شود و لذا استفاده از آن در دنیای پزشکی ساده‌تر است. در نتیجه این فرایند گونه‌هایی از اکسیژن واکنشی تولید می‌شود که به غشای خارجی باکتری‌ها و قارچ‌ها آسیب می‌رساند و در نهایت باعث از بین رفتن آنها می‌شود.

در نهایت فسفر سیاه به طور کامل تجزیه می‌شود و همین مساله موجب می‌شود از این طریق آسیبی به سلول‌های بدن نرسد. این روش در شرایط آزمایشگاهی برای نابودی پنج نوع باکتری و قارچ با موفقیت به کار گرفته شده که عبارتند از E. coli و MRSA و تعدادی قارچ مانند Candida auris. مدت زمان مورد نیاز برای اثربخشی این روش درمانی تنها دو ساعت است و طی این مدت ۹۹ درصد از باکتری‌ها و قارچ‌ها نابود می‌شوند و ظرف مدت ۲۴ ساعت نیز فسفر سیاه تجزیه شده و از بین می‌رود.


11025886
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیمی از محققان در مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون، با حذف سلول‌های پیر مغز، روشی امیدوارکننده برای درمان صرع لوب گیجگاهی کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انتظار می‌رود یک ابر پلاسمای خورشیدی در شب سال نوی میلادی به زمین برسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید، روش‌های مؤثری را برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا شناسایی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI به دنبال جذب یک مدیر ارشد برای رسیدگی به «جنبه تاریک» فناوری‌های خود با حقوق ۵۵۵۰۰۰ دلار است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بهداشت جهانی نسبت به شیوع قارچ کشنده مقاوم به دارو در کشور‌های مختلف جهان هشدار صادر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید، فیزیک را تکان داده و بحث‌هایی در مورد سرنوشت جهان هستی به راه انداخته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی ساعت هوشمند جدید خود را که از نظر عملکرد و مشخصات جزو بهترین‌ها است، معرفی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پیشنهاد وزیر بهداشت مبنی بر کاهش ۱۰ هزار نفری ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی، مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی را زیر سوال برده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: برخی روش‌های سنتی و استفاده از دارو‌های محلی برای رفع عوارض سوختگی علمی نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش‌وپرورش از تصویب نهایی آیین‌نامه جدید ارزشیابی تحصیلی‌تربیتی دوره ابتدایی خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است