وبگردی 13:22 - 29 بهمن 1403
زبان گفتاری این خانم شمه‌ای از ادبیات خاصی است که در شرکت‌های شتاب‌دهنده در جریان است.

واکنش‌ها به ادبیات خانم مدیر ادامه دارد!

باشگاه خبرنگاران جوان -  دکتر میثم مهدی‌یار؛ پژوهشگر اجتماعی در یادداشتی در رابطه با انتشار ویدئوی سخنان الناز سخائیان مدیر شرکت نستله در ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: 

با وجود گذشت چند روز از انتشار ویدئوی سخنان الناز سخائیان مدیر شرکت نستله در ایران، واکنش‌ها به استفاده بی حد و حصر او از کلمات انگلیسی همچنان ادامه دارد.

اگرچه واکنشهای شدید در رسانه‌ها به ادبیات نازل ایشان پسندیده و به‌جا بود اما تقلیل مساله به کیفیت استخدام کلمات توسط شخص ایشان از آن هم نازل‌تر است.

زبان گفتاری این خانم محصول فضای گسترده‌تری است که بخش زیادی از آن ایجابی و یا سلبی توسط سیاست‌های فرهنگی و زبانی و ادبی نهادها و ارگان‌های مختلف حاکمیتی ساخته و پرداخته شده‌اند.

زبان گفتاری این خانم شمه‌ای از آن ادبیات خاصی است که در شرکت‌های شتاب‌دهنده و شبیه به آن‌ها در جریان است، در خیابان‌ها روی بیلبوردهای شهرداری می‌بینیم، در بازار در سر اصناف مشاهده می‌کنیم، در تبلیغات صداوسیما و یا برنامه‌های روزمره‌اش می‌شنویم و ...

در واقع پرسش و مطالبه اصلی باید از «سیاست زبانی و ادبی» دولت‌ها و حاکمیت ج.ا درباره صیانت و توسعه زبان فارسی باشد. البته ارزیابی عملکرد دولتی در حوزه زبانی حتما از مجال این نوشته خارج است اما به نظرم اجازه داشته باشیم در این رابطه چند سوال از نهادهای مسئول طرح کنیم:

۱- از آموزش و پرورش: چرا درس ادبیات فارسی در مدرسه و دانشگاه به یکی از کسل‌کننده‌ترین و بی‌خاصیت‌ترین درس‌ها در مدرسه و دانشگاه تبدیل شده در حالیکه ادبیات کلاسیک ایران مملو از حکایات و قصه‌های عاشقانه، عارفانه، حماسی و تعلیمی است که برای ارتقای اخلاقی و فرهنگی جامعه بدان نیازمندیم.

۲- از صدا و سیما: چرا رسانه ملی به خاطر هویت ملی و زبان فارسی نمی‌تواند از پول تبلیغ برندهای داخلی با کلمات خارجی همچون فلای‌تودی و ... بگذرد؟

۳- از وزارت ارشاد: چرا معاونت فرهنگی، شورای فرهنگ عمومی و ستاد عریض و طویل «شورای پاسداشت زبان فارسی» در آن وزارتخانه نسبت به استفاده از لغات بیگانه در اصناف، تبلیغات در معابر و فضاهای شهری، رسانه‌های جمعی و... سکوت کرده است؟ چرا نسبت به افزایش انس به ادبیات فارسی برنامه ایجابی مشخصی ندارد؟

۴- از وزارت کشور و شهرداری‌ها: چرا شهرداری‌ها نسبت به توقف تبلیغات آسیب‌زننده به زبان فارسی در بیلبوردهای شهری اقدام نمی‌کنند؟

۵- از معاونت علمی: که متولی گسترش زیست‌بوم‌های فناورانه در کشور است وهیچ برنامه سلبی و یا ایجابی نسبت به شیوع یک زبان چپ‌اندر قیچی در میان فعالان «زیست‌بوم‌های فناوری‌های جدید» (‌شتاب‌دهنده‌ها، دانش‌بنیان‌ها و...)‌ ندارد؟

۶- از وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی: نسبت برنامه درسی علوم انسانی و اجتماعی ما با ادبیات غنی کلاسیک ایران که حداقل ۷-۸ قله جهانی معرفی کرده است چیست؟

 


12156866
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در قزاقستان یخ رودخانه بوختارما را منفجر می‌کنند تا از جاری شدن سیل در بهار جلوگیری شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» انگلیس به تمام خریداران نفت خام ایران هشدار داده بود که نفت ایران را خریداری نکنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پاراچنار منطقه‌ای شیعه‌نشین در پاکستان است که سال نو را با مراسم «جشن پرچم گشایی» برگزار می‌کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» وقتی آمریکا و اسرائیل از پسِ حماس، حزب‌الله و انصارالله برنیامدند قطعاً در برابر ایران، هیچ شانسی ندارند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» این روزها برخی فکر می‌کنند نخستین بار در تاریخ ایران و اسلام است که سنت ایرانی با یک شب عظیم تلاقی پیدا کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» فراتر از روخوانی و روانخوانی، تدبیر و تعمیق قرآن در زندگی است که در این پویش ممکن شده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» شهید سیدعلی محمودیان، از قاریانی بود که صدا و تلاوت او شباهت بسیاری به استاد «عبدالباسط» داشت.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ربات‌ها و دانشمندان ایرانی مهمانی‌های ویژه برنامه سال تحویل شبکه سه سیما هستند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تاکر کارلسون، مجری مشهور آمریکایی در شبکه اجتماعی ایکس به احتمال شروع جنگ با ایران انتقاد کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» از دل تمام مراسم و مناسک، شخصیتی که عمری دراز تا به امروز یافته و همچنان حیات دارد، حاجی فیروز است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است