وبگردی 12:14 - 07 اردیبهشت 1404
زمینه سازی‌های آمریکا برای نفوذ در ایران از ۱۳۳۲ تا ابتدای دهه چهل، جایگاهی ویژه به آن کشور در تحولات ایران داد.

وقتی نقش آمریکا در ایران پررنگ شد!

باشگاه خبرنگاران جوان - آمریکا تا پبیش از کودتای ۲۸ مرداد نقش پررنگی در حوادث ایران نداشت؛ اما بعد از کودتا نقش این کشور در ایران به طور کامل تغییر کرد و آمریکا به یکی از کشور‌های مهم در سیاست خارجی ایران تبدیل شد. نقش آمریکا در ایران با حضور و مداخله گسترده در بخش‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی همراه بود:

«زمینه سازی‌های آمریکا برای نفوذ در ایران از ۱۳۳۲ تا ابتدای دهه چهل، جایگاهی ویژه به آن کشور در تحولات ایران داد؛ تا جایی که خواستار ایجاد تغییرات گسترده سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در ایران گردید. وابستگی عمیق محمدرضا پهلوی به آنها نیز رژیم پهلوی را در مسیر بی بازگشت مقابله با فرهنگ و سنت‌های بومی و دینی قرار داده و شتابان، به سمت نابودی ایران پیش می‌برد. طرح انجمن‌های ایالتی و ولایتی، آزادی زنان، انقلاب سفید، کاپیتولاسیون، هجوم به مبانی ارزشی و دینی و هنجار‌های اجتماعی، نابودی اقتصاد سنتی ایران و ... اقداماتی همه جانبه برای غربی کردن جامعه ایران بود که با واکنش مردم متدین به رهبری علمای اسلام مواجه شد. در این تهاجم نیز شاه دلگرم به حمایت و پشتیبانی آمریکا بود. اولین تلگراف تبریک پس از برگزاری رفراندوم مربوط به انقلاب سفید در بهمن ۱۳۴۱ از سوی کندی به شاه مخابره شد و محمدرضا پهلوی در پاسخ به وی نوشت‌: یقین دارم که ما در اجرای طرح‌های اجتماعی و اقتصادی خودمان می‌توانیم به حسن نیت دوستان آمریکایی خویش اطمینان داشته باشیم. تکیه گاه اصلی شاه در ارتباط با بیگانگان اسداله علم بود که پس از کودتای ۱۳۳۲ به عنوان رابط محمدرضا با سفارت‌های انگلیس و آمریکا نقش آفرینی کرد. ارتشبد فردوست مدعی است که در تمام دوران زندگی خود فقط یک نفر را دیده است که واقعاً محمدرضا برای روابط خارجی اش به او احتیاج داشت و او علم بود.»

 

منبع: کافه تاریخ 


12184069
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آیت‌الله غفاری زیر شکنجه‌های قرون‌وسطایی ساواک، استخوان‌هایش خرد شد، اما حاضر نشد حتی یک کلمه علیه رهبرش بنویسد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» برخی جریان‌های صوفی‌مسلک با طرح ادعا‌های عجیب، دلبستگی‌های شهوانی و خارج از شرع به «زیبارویان» را پلی برای رسیدن به خدا معرفی می‌کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری نمی‌دانند که بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) بخشی از سازماندهی خود را مدیون یک فرمانده اهوازی است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آرتور کریستین سن، ایران‌شناس دانمارکی، نه تنها تاریخ ساسانیان را زنده کرد، بلکه اولین غیرایرانی بود که به عضویت فرهنگستان ایران درآمد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اگر مبلمان قدیمی را از خانه خارج کنید، سطح مواد سرطان‌زا در خونتان تقریباً نصف می‌شود. این مبل‌ها منبع اصلی مواد سمی ضد حریق هستند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» مهندسان با کپی‌برداری از طبیعت، ریزربات‌هایی ساخته‌اند که مثل مگس روی آب می‌نشینند و عروس‌های دریایی مصنوعی که بدون هیچ صدایی در اقیانوس جاسوسی می‌کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) گران‌ترین سازه‌ای است که بشر تاکنون ساخته و به فضا فرستاده و حالا ۲۵ سال است که در مدار زمین قرار دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» گزارشی در مجله «تایم» نشان می‌دهد تازه‌ترین فناوری‌های پزشکی که بیمارستان‌ها در سال ۲۰۲۵ به کار گرفتند، می‌توانند نقطه‌عطفی در دسترسی بیماران به خدمات درمانی، شیوه کار پزشکان و نتایج عملی مراقبت‌های سلامت ایجاد کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا یکی از بزرگ‌ترین حامیان سیاسی محمدرضا پهلوی بود، با این حال در طول سلطنت محمدرضا پهلوی روابط ایران با آمریکا در حالت بحرانی نیز قرار گرفت.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وال استریت ژورنال روستای کوچک کشیرز در کوه‌های بلو ریج کارولینای شمالی، با جمعیت ثابت تنها حدود ۸۲۵ نفر، به یکی از مناطق با ثروتمند در آمریکا تبدیل شده و حداقل چهار میلیاردر در آن زندگی می‌کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است