وبگردی 12:14 - 07 اردیبهشت 1404
زمینه سازی‌های آمریکا برای نفوذ در ایران از ۱۳۳۲ تا ابتدای دهه چهل، جایگاهی ویژه به آن کشور در تحولات ایران داد.

وقتی نقش آمریکا در ایران پررنگ شد!

باشگاه خبرنگاران جوان - آمریکا تا پبیش از کودتای ۲۸ مرداد نقش پررنگی در حوادث ایران نداشت؛ اما بعد از کودتا نقش این کشور در ایران به طور کامل تغییر کرد و آمریکا به یکی از کشور‌های مهم در سیاست خارجی ایران تبدیل شد. نقش آمریکا در ایران با حضور و مداخله گسترده در بخش‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی همراه بود:

«زمینه سازی‌های آمریکا برای نفوذ در ایران از ۱۳۳۲ تا ابتدای دهه چهل، جایگاهی ویژه به آن کشور در تحولات ایران داد؛ تا جایی که خواستار ایجاد تغییرات گسترده سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در ایران گردید. وابستگی عمیق محمدرضا پهلوی به آنها نیز رژیم پهلوی را در مسیر بی بازگشت مقابله با فرهنگ و سنت‌های بومی و دینی قرار داده و شتابان، به سمت نابودی ایران پیش می‌برد. طرح انجمن‌های ایالتی و ولایتی، آزادی زنان، انقلاب سفید، کاپیتولاسیون، هجوم به مبانی ارزشی و دینی و هنجار‌های اجتماعی، نابودی اقتصاد سنتی ایران و ... اقداماتی همه جانبه برای غربی کردن جامعه ایران بود که با واکنش مردم متدین به رهبری علمای اسلام مواجه شد. در این تهاجم نیز شاه دلگرم به حمایت و پشتیبانی آمریکا بود. اولین تلگراف تبریک پس از برگزاری رفراندوم مربوط به انقلاب سفید در بهمن ۱۳۴۱ از سوی کندی به شاه مخابره شد و محمدرضا پهلوی در پاسخ به وی نوشت‌: یقین دارم که ما در اجرای طرح‌های اجتماعی و اقتصادی خودمان می‌توانیم به حسن نیت دوستان آمریکایی خویش اطمینان داشته باشیم. تکیه گاه اصلی شاه در ارتباط با بیگانگان اسداله علم بود که پس از کودتای ۱۳۳۲ به عنوان رابط محمدرضا با سفارت‌های انگلیس و آمریکا نقش آفرینی کرد. ارتشبد فردوست مدعی است که در تمام دوران زندگی خود فقط یک نفر را دیده است که واقعاً محمدرضا برای روابط خارجی اش به او احتیاج داشت و او علم بود.»

 

منبع: کافه تاریخ 


12184069
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تولیدکننده صنعت نوشت‌افزار گفت: برای طراحی دفاتر قرار است در راستای تقویت هویت ملی از ادبیات کهن، ضرب‌المثل‌های ملی بهره‌مند شویم و اجرای این طرح به سال تحصیلی آینده می‌رسد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» شهید مرتضی عبداللهی در وصیت‌نامه‌اش بر موضوعی تأکید می‌کند که نشان‌دهنده اوج اخلاص و معرفت اوست، گمنام ماندن. او می‌گوید: برایم سخت است که سنگ مزار داشته باشم و حضرت زهرا (س) بی‌نشان باشند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» زمانی که جامعه ریاکاری را به عنوان استراتژی بقا می‌پذیرد و افراد بی آنکه یکدیگر را علنی سرزنش کنند، درباره عمل ریاکارانه به نوعی «تفاهم جمعی» می‌رسند، ریاکاری مشروعیت اجتماعی پیدا می‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» قسط و قرض‌وقوله، اجاره‌هایی که مدام عقب می‌افتند. تخم‌مرغ و نان و سیب‌زمینی هم که قیمتشان موج مکزیکی می‌رود و اعصاب همه آدم‌ها شده است اتوبان سرعت.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس رسانه و عملیات روانی در یادداشتی نوشت:جنگ‌های مدرن با گلوله آغاز نمی‌شوند، بلکه با روایت، تصویر و احساس شروع می‌شوند. دشمنان در میدان رسانه‌ای تلاش می‌کنند ذهن مخاطب را هدف قراردهند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در روزهای خنک پاییزی، هیچ چیز به اندازه عطر و طعم کیک خانگی نمی تواند خانه را پر از آرامش و حس خوب کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مسائل آموزش‌وپرورش با بیان اینکه چرخ نظام تعلیم‌وتبیت با «مسئولیت اجتماعی گفت‌وگو محور» می‌چرخد، گفت: این موضوع می‌تواند نظام تعلیم‌وتربیت را متحول کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در روزگار پرچالش امروز، نوجوانان میان فشار‌های اجتماعی و ارزش‌های دینی مردد شده‌اند. روانشناس بالینی می‌گوید که تحسین حجاب، نوجوان را باافتخار به انتخاب آگاهانه هدایت می‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص جراحی پلاستیک و سوختگی، هشدار داد: نبود مراکز استاندارد سوختگی حتی در تهران جان بیماران را تهدید می‌کند و رعایت ایمنی تنها راه پیشگیری است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» طرح بهسازی گلزار شهدا با هدف مرمت اجرا شده است، اما برخی از مخالفان این طرح معتقدند این تغییرات اصالت مزارها را کم‌رنگ کرده؛ موضوعی که مسئولان بهشت زهرا آن را رد می‌کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است