علمی فناوری 11:17 - 28 بهمن 1403
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر شتاب‌گیری روند توسعه فعالیت‌ها در دولت چهاردهم، از پرتاب ماهواره ناوک در روز‌های آتی خبر داد.

پرتاب ماهواره ناوک در روز‌های آتی

سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عصر شنبه، ۲۷ بهمن، در جلسه شورای معاونان این وزارت‌خانه که با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری؛ برگزار شد، به تشریح جزئیات برنامه‌ها و اولویت‌های وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم پرداخت.

بازطراحی فرآیندها برای تحقق دولت الکترونیک

وزیر ارتباطات با تقدیر از حضور معاون اول رئیس‌جمهوری در این نشست، از ضرورت «تحقق سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی با محوریت برنامه هفتم توسعه» و «بزرگ شدن کیک اقتصاد دیجیتال» سخن گفت و با  اشاره به اولویت هوشمندسازی در وزارت ارتباطات، اعلام کرد: «با نگاه متفاوتی که به موضوع دولت الکترونیک داریم، تلاش می‌کنیم در ارتباط با سازمان اداری و استخدامی به تعریف بسته‌ای مشخص و نگاهی مشترک به فرآیندها و سامانه‌ها برسیم.»

وی افزود: «به این منظور تفاهم‌نامه‌ای با سازمان اداری و استخدامی و یک اپراتور شاخص برای بازطراحی سامانه‌ها و فرآیندها تنظیم شده که هفته آینده به امضا خواهد رسید. این همکاری، نویدبخش تحولی جدید در خدمات دولت الکترونیک خواهد بود.»

ضرورت دگردیسی در تنظیم‌گری

 هاشمی با اشاره به دستاوردها و البته چالش‌های بحث تنظیم‌گری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «نگاه ما دگردیسی در حوزه تنظیمگری و توجه ویژه به ظرفیت‌های فناوری اطلاعات است. تنظیمگری با رویکرد بخشی در رقابت با بخش خصوصی، مشکلاتی برای کسب‌وکارهای دیجیتال ایجاد کرده است. به این دلیل، ما به دنبال ایجاد تنظیم‌گری ملی و قدرتمند، مبتنی بر نگاه کارشناسی هستیم تا از ظرفیت‌های متنوع موجود در بخش خصوصی برای رشد اقتصاد دیجیتال بهره‌مند شویم.»

وزیر ارتباطات، «ارتقای کیفیت شبکه ارتباطی و شفافیت تنظیم‌گری در حوزه ارتباطات» را جزو مطالبات عمومی و جدی مردم خواند و گفت: «پاسخ به این مطالبه با جدیت در دستور کار قرار گرفته و به دنبال برگزاری جلسات متعدد کارشناسی، نتایج خوبی هم حاصل شده که به زودی منجر به شتاب گرفتن روند توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی (5G) با مزایده منابع فرکانسی 3600 مگاهرتز خواهد شد. با توجه به ذی‌نفعان متعددی که این فرکانس دارد، آزادسازی آن از شکل‌گیری وفاق و همراهی بی‌بدیلی حکایت دارد.»

وزیر ارتباطات از «هوشمندسازی صنایع» به عنوان یکی دیگر از محورهای اصلی مورد توجه وزارت ارتباطات نام برد و تصریح کرد: «این مهم با ورود موثر و فعال وزارت ارتباطات در بحث ناترازی‌های انرژی و ارایه طرحی شکل گرفت که محصول چهار ماه تلاش بی‌وقفه همه همکاران ما در تعامل و هم‌افزایی با وزارتخانههای نیرو و نفت است.»

دیپلماسی فناوری؛ دستاوردهای بین‌المللی

هاشمی از قرار گرفتن «دیپلماسی فناوری» در میان اولویتهای وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم گفت و تاکید کرد: «در بازه زمانی چهار ماه گذشته، با وجود تداوم و تشدید تحریمها، دستاوردهای قابل دفاعی در سفرهای منطقه‌ای و بینالمللی، از آمریکای لاتین تا کشورهای خلیج‌فارس، داشته‌ایم. قراردادهای مهمی با محوریت توسعه همکاری‌ها و تقویت دیپلماسی ارتباطی و فناوری منعقد شده که بیانگر ظرفیتهای بی‌بدیل و ارزشمند کشور است.»

وی با اشاره به برگزاری نشست ایران کریدور ۲۰۲۵ که به ابتکار وزارت ارتباطات و با حضور مدیران ارشد  ۱۵ اپراتور برتر منطقه‌ای برگزار شد، گفت:«با وجود تداوم تحریم‌ها، تعاملات بسیاری خوبی شکل گرفت. بخشی از بدهی‌های شرکت ارتباطات زیرساخت در همین زمان کوتاه تعیین تکلیف شد و توافقات مهمی برای مشارکت در بهره‌برداری از فیبر نوری دریایی منطقه حاصل شد.»

پرتاب «ناوک»؛ گام بلند ایران برای دستیابی به مدار ژئو

وزیر ارتباطات در بیان توسعه دستاوردهای صنعت فضایی از پرتاب ماهواره مخابراتی «ناوک» در روزهای آتی خبر داد و گفت: «این ماهواره کلاس میکرو با وزن ۴۰ کیلوگرم، حاصل تلاش پژوهشگاه فضایی ایران است و با موشک ارتقایافته سیمرغ به فضا پرتاب می‌شود. پرتاب ناوک، گامی کلیدی برای دسترسی به مدار ژئو و تقویت توان ارتباطی کشور محسوب می‌شود.»

وی همچنین، واگذاری باند ۱۵۰۰ مگاهرتزی برای توسعه شبکه فیبرنوری را ضروری دانست و با تشریح برنامه‌های وزارت ارتباطات برای توسعه شبکه فیبر نوری تصریح کرد: «در این دوره توسعه شبکه فیبر نوری با اولویت «اتصال» به جای «پوشش» در دستور کار قرار دارد که توسعه این پروژه نیازمند همراهی بیشتر شهرداری‌ها در سراسر کشور است.»

پس از سخنان وزیر ارتباطات، تعدادی از معاونان وزارت‌خانه گزارش‌های تفصیلی از اقدامات مهم حوزه‌های کاری خود ارائه کردند که تقدیر و تایید محمدرضا عارف، معاون رئیس‌جمهوری را به دنبال داشت. عارف نیز بر ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های کلان تأکید کرد.

منبع: وزارت ارتباطات


12156349
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مهندس جوان کفش هوشمند پیشرفته‌ای را اختراع کرده است که به سالمندان در حفظ تعادل و کاهش خطر زمین خوردن کمک می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» علائمی مانند مشکلات حافظه، بی‌حسی در اندام‌ها، مشکلات حرکتی و وخامت بینایی ممکن است نشان‌دهنده مشکلات سیستم عصبی باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان داده است که منطقه وسیعی از اقیانوس هند جنوبی در سواحل استرالیای غربی، با سریع‌ترین سرعتی که تاکنون در نیمکره جنوبی ثبت شده است، کاهش بی‌سابقه‌ای در شوری را تجربه می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تکنو از گوشی هوشمند پریمیوم خود برای علاقه‌مندان به عکاسی رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روشی امیدوارکننده برای کاهش رشد سرطان روده بزرگ و افزایش شانس بقا کشف شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان برای اولین بار مکانیسم طبیعی که تشکیل اجرام یخی به شکل «آدم‌برفی‌ها» را در مناطق بیرونی منظومه شمسی توضیح می‌دهد، شناسایی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر اجرایی نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس ۲۰۲۶ گفت: سال گذشته نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس میزبان ۱۶ هیئت از ۱۱ کشور و ۲۷ شرکت بود و در بخش سرمایه‌گذاری حدود ۶۰ میلیارد ریال در کافه سرمایه منعقد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس ۲۰۲۶ گفت: دوره جدید با تمرکز بر شبکه‌سازی هدفمند، تأمین مالی استارتاپ‌ها، خلق تجربه تعاملی برای بازدیدکنندگان و استقرار زون‌های تخصصی سرمایه‌گذاری، صنعت و فناوری، در قالبی فستیوالی و فرآیندی ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش طرح ملی «با انرژی ها» را با هدف گفتمان سازی، فرهنگ سازی و ترویج رفتار صحیح مصرف در مدرسه، محله و منزل به ادارات کل آموزش پرورش استان‌ها ابلاغ کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» واتس‌اپ از یک ویژگی جدید و مورد انتظار برای کمک به کاربران جدید در چت‌های گروهی رونمایی کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است