علمی فناوری 13:07 - 25 شهریور 1403
پژوهش جدید نشان می‌دهد که تفسیر عکس‌های رادیولوژی قفسه سینه با استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند به تشخیص سرطان‌ ریه پیش از بروز علائم کمک کند.

تشخیص علائم اولیه سرطان ریه با استفاده از هوش مصنوعی

پژوهش جدید ارائه شده در کنفرانس جهانی سرطان ریه ۲۰۲۴ (IASLC) در شهر سن دیگو نشان می‌دهد که تفسیر عکس‌های رادیولوژی قفسه سینه با استفاده از ابزار جدید هوش مصنوعی می‌تواند ندول‌های ریوی مستعد تبدیل به انواع سرطان‌های ریه را پیش از بروز علائم تشخیص دهد.

به گزارش وبگاه خبری یاهو فایننس، بر اساس این مطالعه که در مرکز پیشرفته سرطان بیمارستان پراپوکلائو در بانکوک صورت گرفته است، به طور متوسط تأخیر تشخیصی نزدیک به سه سال از اولین عکس غیرطبیعی قفسه سینه تا شناسایی علائم سرطان وجود دارد و می‌توان از الگوریتم «Qure.ai»، به نام «qXR»، برای تشخیص ندول‌های سرطانی استفاده کرد.

پاساکورن وانچایجیرابون، محقق ارشد این پژوهش گفت: «این مطالعه که در کنفرانس جهانی سرطان ریه ارائه شد، نمایی از ظرفیت قابل توجه تحلیل عکس قفسه سینه با کمک هوش مصنوعی در تحول تشخیص زودهنگام سرطان و کاهش میزان تشخیص‌های از دست رفته این بیماری را نشان می‌دهد.»

او افزود: «در اکثر بیمارستان‌های دولتی تایلند، عکس‌های قفسه سینه توسط متخصصانی غیر از رادیولوژیست‌ها تفسیر می‌شوند. با استفاده از هوش مصنوعی تخصصی برای خواندن تمام موارد، می‌توانیم از پزشکان در تشخیص ندول‌های پرخطر تصادفی که ممکن است منجر به سرطان ریه شوند، حمایت کنیم.»

محققان با استفاده از ابزار مذکور، پایگاه داده تصاویر اشعه ایکس قفسه سینه بیماران تازه تشخیص داده شده سرطان ریه را در طول یک دوره سالانه ارزیابی کردند. در فرایند ارزیابی، موارد تشخیص از دست‌رفته به عنوان مؤلفه‌ای تعریف شد که در گزارش اصلی شش ماه قبل از تشخیص قطعی سرطان ریه، تشخیص داده نشده بود.

محققان در جریان پژوهش خود دریافتند که ۱۸ درصد از موارد بیماران در یک دوره متوسط نزدیک به سه سال، تشخیص سرطان ریه از دست‌ رفته داشتند. نیمی از تمام موارد، عکس‌برداری قفسه سینه را برای علائم غیرتنفسی به عنوان بخشی از چکاپ سلامتی انجام داده بودند.

بهارگاوا ردی، مدیر ارشد تجاری بخش انکولوژی در شرکت «Qure.ai» گفت: «این یک نمونه هیجان‌انگیز از شواهدی است که ظرفیت تحول‌آفرین هوش مصنوعی در مبارزه با سرطان ریه را نشان می‌دهد. استفاده از هوش مصنوعی در عکس‌های قفسه سینه با غربالگری فعال بیماران برای خطر سرطان ریه، شبکه را گسترده‌تر می‌کند.»


12092877
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تلفن‌های هوشمند در روز‌های گرم تابستان ممکن است آسیب ببینند؛ اما همین امر در مورد سرما نیز صدق می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، متخصصین این شرکت اقدام به طراحی و ساخت سیستم انتقال مواد برای صنایع کشور علی الخصوص صنعت پلاستیک و پلیمر و دارویی کرده اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس قرارگاه جوانی جمعیت وزارت آموزش و پرورش گفت: نقش والدین در کیفیت بخشی آموزش دانش‌آموزان می‌تواند بسیار پر رنگ باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: وضعیت هوای تهران تا روز پنجشنبه (۲۷ دی) در شرایط ناسالم قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره‌شناسان ویژگی‌هایی را در آستانه یک سیاه‌چاله فعال مشاهده کرده‌اند که در میان داده‌های پیشین بی‌سابقه به نظر می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان راز‌هایی را در مورد آب و هوای زمین در بیش از ۳۰۰ میلیون سال پیش شناسایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت ال‌جی از هدفون‌های تقویت شده با گرافن در نمایشگاه CES ۲۰۲۵ رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هوش مصنوعی معمای منشا قمر‌های مریخ را حل کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خواب خوب شبانه نه‌تنها در انسان نشاط ایجاد؛ بلکه، ذهن را پاکسازی می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در سال جدید شاهد رویدادهای فضایی مختلفی خواهیم بود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است