وبگردی 14:15 - 20 تیر 1403
۴۸ درصدی ایرانی‌ها به صورت افراطی آب مصرف می‌کنند یا آن را هدر می‌دهد به نحوی که برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۷۰ درصد از حجم آب شرب مصرف شده در کشور را ۴۸ درصد کسانی استفاده می‌کنند که جزو پرمصرف‌ها قرار می‌گیرند.

هر ایرانی در شبانه روز چقدر آب مصرف می‌کند؟

بر اساس داده‌های وزارت نیرو ۵۲ درصد خانوار‌های ایرانی مصرفی زیر الگو‌های تعیین شده دارند و ۴۸ درصد خانوار‌ها جزو مشترکان پرمصرف محسوب می‌شوند؛ علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکان آبفای کشور می‌گوید: سرانه مصرف کل آب شرب در ایران شامل مصارف خانگی و غیرخانگی است که بر اساس آخرین اطلاعات ثبت شده در سامانه بالانس آب کشور این رقم ۲۳۵ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز اعلام شده؛ البته این رقم در برخی از کلانشهر‌های کشور از جمله تهران به بیش از ۲۴۵ لیتر در شبانه روز می‌رسد.

ایرانیان چقدر آب مصرف می‌کنند؟

آیا ایرانیان بیش از اندازه و حتی بالاتر از میانگین جهانی آب مصرف می‌کنند؟ سرانه مصرف هر شهروند در جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز ۱۵۰ لیتر است و در ایران ۲۳۵ لیتر، اما سوال اینجاست که برای مدیریت این وضعیت چه کاری باید صورت گیرد و آیا الگوی مصرفی آب ما مشکل دارد؟ قرار گرفتن ایران در معرض خشکسالی‌های متعدد و ناپایداری وضعیت بارش‌ها از یک سو و هدررفت آب در شبکه توزیع و البته میزان هدررفت افراطی به وقت استحکام، شستن ظروف یا آبیاری باغچه‌ها از سوی دیگر باعث شده تا در مدیریت وضعیت فعلی موفق نباشیم.

کارشناسان می‌گوید: اقلیمی که ایران در آن قرار دارد، گرم و خشک است و به دلیل زاویه تابش نور خورشید، همه ساله بخش زیادی از آب‌های سطحی را به دلیل تبخیر بالا از دست می‌دهیم، به گفته عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور میزان هدررفت آب ناشی از وضعیت اقلیمی کشور ۳۰ درصد است. از سوی دیگر سهم آب شرب و بهداشت از کل برداشت سالانه آب حدود ۹ درصد برآورد می‌شود.

میزان مصرف آب

منبع: همشهری آنلاین 


12071981
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» جامعه‌ای که هوشیار است و پیوند‌های خود را بر پایه یاد خدا بنا کرده، از بن‌بست‌های کینه و دشمنی که محصول فرهنگِ لذت‌جویِ مادی است، عبور خواهد کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ارفعی با دهه‌ها کوشش در خوانش متون میخی و ترجمه لوح‌های تخت جمشید، سهمی ماندگار در زنده‌کردن حافظه مکتوب ایران باستان بر جای گذاشت.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» شهید احمد متوسلیان؛ فرمانده‌ای که مأموریتش با این جمله بنیان‌گذار جمهوری اسلامی «راه قدس از کربلا می‌گذرد» ناتمام ماند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در یک بحث خانوادگی، وقتی یک جواب دندان‌شکن و کنایه‌آمیز به ذهنت می‌رسد، همان لحظه به یاد بیاور که این بهترین پاس گل به شیطان برای ایجاد کینه است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص جراحی سرطان زنان توصیه‌های بسیار مهمی به زنان کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» احساس درد ناگهانی و تیرکشنده هنگام نوشیدن آب سرد، چای داغ یا خوردن بستنی، نشانه‌ای از بروز حساسیت دندانی است که نباید نادیده گرفته شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس احکام شرعی به سؤالات پیرامون «ترک روزه با نیت سفر» پاسخ داد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» برخلاف تصور سیاست‌مداران واشنگتن، رویگردانی «نسل زد» از اسرائیل یک هیجان زودگذر ناشی از جنگ غزه نیست بلکه همچنان ادامه دارد و به نقطه بازگشت‌ناپذیری تبدیل شده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در این سال‌ها کارگردان‌های بسیاری برای هرکدام از این برهه‌های حساس تاریخی و سیاسی ایران، سریال و فیلم‌های بسیاری ساخته‌اند و اتفاقا همه آنها نیز پرمخاطب و جریان‌ساز شده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» جولانی که با سرکوب اقلیت‌های سوریه احساس قدرت دارد، شروع به تبلیغ توهمی به‌نام «انتقام از حزب‌الله» کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است