علمی فناوری 16:21 - 06 مهر 1400
دانشمندان فنلاندی در مطالعه اخیرشان از توسعه اولین قهوه آزمایشگاهی اصلاح ژنتیکی شده که عطر و طعمی مشابه قهوه واقعی دارند، خبر دادند.

تولید قهوه آزمایشگاهی با عطر و طعمی خاص

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان کشور فنلاند اخیرا با استفاده از فرایندی به نام "کشاورزی سلولی" که شامل استخراج سلول‌ها از یک نمونه کوچک گیاهی یا حیوانی است موفق به توسعه این قهوه آزمایشگاهی شده‌اند. البته گفتنی است قبلا از این روش برای ایجاد گوشت و شیر مصنوعی استفاده شده است.

در این مطالعه محققان از نمونه‌های سلولی استخراج شده از گیاه عربیکا استفاده کردند. قهوه عربیکا گونه‌ای از گیاه قهوه است که در اصل در کوه‌های یمن در شبه‌جزیره عربستان رشد می‌کند. در گام بعدی محققان نمونه‌های سلولی را به منظور تولید زیست توده به راکتورهای زیستی منتقل کردند.

این مطالعه در مرکز تحقیقات فنی VTT  فنلاند انجام شده است. دکتر "هیکو ریچر"(Heiko Rischer) رئیس بخش بیوتکنولوژی گیاهی موسسه تحقیقاتی VTT فنلاند گفت: در این فرآیند از سلول‌های گیاهی واقعی قهوه استفاده می‌شود. در ابتدا عملیات کشت سلولی از یک قسمت گیاه به عنوان مثال برگ آن آغاز می‌شود و سپس سلول‌های تشکیل شده در محیط کشت خاصی تکثیر می‌شوند. در نهایت نیز سلول‌ها به یک راکتورزیستی که زیست توده از آن استخراج می‌شود، منتقل می‌شوند. در آنجا سلول‌ها خشک شده و سپس می‌توان قهوه را دم کرد.

دکتر ریچر پس از نوشیدن یک فنجان قهوه گفت: بوی شگفت انگیزی دارد.

این ایده که از سلول‌های قهوه می‌توان برای تهیه قهوه استفاده کرد در سال ۱۹۷۴ توسط "پی ام تاونسلی" دانشمند گیاه شناس ارائه شد. اما دانشمندان این مطالعه این نظریه را به واقعیت تبدیل کردند و فکر می‌کنند این نوع قهوه می‌تواند تا سال ۲۰۲۵ وارد بازار شود. قهوه تولید شده در آزمایشگاه می‌تواند در جلوگیری از مسائلی مانند جنگل زدایی کمک کند. جنگل‌زدایی به ریشه‌کنیِ درختان جنگلی یک منطقه یا زمین گفته می‌شود که در نتیجه آن، تمام یا بخش بزرگی از درختان قطع می‌شود.

انتهای پیام


11248239
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت در نامه‌ای به رئیس سازمان بهزیستی کل کشور بر ضرورت تشدید نظام مراقبت بیماری‌های حاد تنفسی در مراکز نگهداری بهزیستی کشور تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت نسبت به انتشار مواد ناشناس موسوم به ماده تجاوز هشدار داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در یک مطالعه جدید، پژوهشگران به سراغ بررسی پیامد‌های آلودگی هوا بر سلامت مادران باردار و نسل آینده رفته‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران گفت: طلوع ابرماه و همچنین مقارنه ماه با خوشه پروین و سیاره پرنور مشتری از رویدادهای مهم این هفته در آسمان شب است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دوش آب سرد می‌تواند بسیاری از اثرات مثبت سرددرمانی را ایجاد کند، اما نباید بدون آگاهی از خطرات به یک عادت روزانه تبدیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طب سنتی راهکار‌های مختلفی برای مقابله با جوش و اکنه معرفی می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وان‌پلاس از گوشی جدید خود با باتری بزرگ و قابلیت‌های عکاسی رقابتی رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید راز باد‌های فوق‌العاده سریعی که با سرعتی فراتر از حتی قدرتمندترین طوفان‌های روی زمین، زهره را در می‌نوردند، آشکار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه پزشکی جدید نشان داده است که مصرف منظم برخی غذا‌ها و نوشیدنی‌ها به کند شدن روند پیری سیستم قلبی عروقی کمک می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت اپل پیشرفت قابل‌توجهی را ثبت کرده که می‌تواند آن را برای نخستین بار در ۱۴ سال اخیر به بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی‌های هوشمند در جهان تبدیل کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است