علمی فناوری 18:11 - 30 اردیبهشت 1404
فقط ۵ دقیقه تماشای تبلیغات فست فود می‌تواند باعث چاقی کودکان شود.

تأثیر تماشای تبلیغات فست فود بر چاقی کودکان

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک مطالعه جدید نشان داده است کودکانی که فقط به مدت پنج دقیقه در معرض تبلیغات فست فود قرار می‌گیرند، ممکن است روزانه ۱۳۰ کالری اضافی مصرف کنند که معادل یک تکه کوچک شکلات است.

این یافته‌ها که در کنگره اروپایی چاقی در مالاگا ارائه شد، نشان داد که تبلیغات در پلتفرم‌های مختلف - از جمله رسانه‌های اجتماعی، تلویزیون و پادکست‌ها - همگی در افزایش کالری دریافتی نقش دارند.

این مطالعه که شامل ۲۴۰ کودک ۷ تا ۱۵ ساله بود، نشان داد کودکانی که به مدت پنج دقیقه در معرض تبلیغات غذا‌های سرشار از چربی اشباع، قند و/یا نمک (HFSS) قرار گرفتند، در مقایسه با کودکانی که تبلیغات غیرغذایی را تماشا کردند، به طور متوسط ​​۱۳۰ کالری اضافی در روز مصرف کردند.

این یافته‌های نگران‌کننده، تأثیر قابل توجه تبلیغات فست فود بر عادات غذایی کودکان را نشان می‌دهد. اگرچه این تحقیق هنوز در یک مجله علمی معتبر منتشر نشده است، اما یافته‌های اولیه بر لزوم وضع قوانین سختگیرانه‌تر برای تنظیم تبلیغات مواد غذایی ناسالم که کودکان را هدف قرار می‌دهند، تأکید می‌کند.

پروفسور اِما بویلند از دانشگاه لیورپول و نویسنده‌ی اصلی این مطالعه می‌گوید: «حتی مواجهه‌ی کوتاه مدت با تبلیغات غذا‌های پرچرب، نمک و شکر می‌تواند منجر به مصرف کالری اضافی و افزایش وزن شود، به‌ویژه در میان جوانانی که بیشترین تأثیر را از تبلیغات می‌پذیرند و عادات غذایی‌شان اساس سلامت مادام‌العمرشان را تشکیل می‌دهد.»

تجزیه و تحلیل نشان داد کودکانی که تبلیغات غذا‌های سرشار از چربی اشباع، قند ویا نمک را مشاهده کردند، در مقایسه با کودکانی که تبلیغات غیرغذایی را مشاهده کردند، میان وعده‌های بیشتری (۵۸.۴ کالری اضافی)، ناهار بزرگتری (۷۲.۵ کالری اضافی) و کل غذای دریافتی (مجموع میان وعده و ناهار) بیشتری مصرف کردند. متخصصان همچنین دریافتند که کودکانی که شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری دارند، به تبلیغات مواد غذایی «پاسخگوتر» هستند.

منبع: ایندیپندنت


12191793
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی اعمال محدودیت‌ها در دسترسی کاربران به شبکه اینترنت اطلاعیه‌ای صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران با اشاره به شرایط ویژه کشور، از آمادگی کامل ۷۰ مدرسه در شهرستان‌های استان برای خدمت‌رسانی و اسکان اضطراری هموطنان خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از اعلام اسامی معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت متقاضیان پذیرش دانشجو - معلم دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی سال ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه درگیری نظامی نباید ما را از مأموریت‌های فرهنگی و علمی غافل کند، گفت: علوم انسانی اسلامی نیازمند تحول در روش‌شناسی و حرکت به سمت فناوری نرم است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به تلاش‌های مستمر کارکنان این سازمان از تعویق زمان برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» امتحانات پایان ترم دانشجویان دانشگاه پیام‌نور در هفته اول تیرماه مجدد لغو شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ با عنایت به هماهنگی­‌های انجام شده در تاریخ‌های اعلامی قبلی (۵ و ۶ تیرماه) برگزار نخواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ با عنایت به هماهنگی­‌های انجام شده در تاریخ‌های اعلامی قبلی (۵ و ۶ تیرماه) برگزار نخواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار وزیر بهداشت در نامه‌ای به نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی در ایران، نسبت به پیامد‌های فاجعه‌بار انسانی، بهداشتی و روانی حملات نظامی اخیر هشدار داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس از تغییر زمان برگزاری کنکور خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است