علمی فناوری 18:21 - 12 آذر 1403
انگور، میوه‌ای که به «ابرغذا» معروف است به حذف چربی‌ها و قند‌های تصفیه‌شده موجود در غذا‌های فرآوری‌شده کمک می‌کند و می‌تواند آثار منفی رژیم غذایی ناسالم را تا حدی جبران کرد.

میوه‌ای که اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد

مطالعات جدید نشان داده‌اند خوردن میوه انگور می‌تواند ۴ تا ۵ سال به عمر انسان اضافه کند.

این میوه ترکیباتی دارد که به باکتری‌های روده کمک می‌کنند و سطح کلسترول را کاهش می‌دهند. همچنین، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که التهاب را کاهش می‌دهند و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان را کم می‌کند.

یک متخصص تغذیه در دانشگاه وسترن‌نیوگلند در ایالات متحده می‌گوید این مطالعات به ضرب‌المثل قدیمی «شما همان چیزی هستید که می‌خورید»، بعدی کاملا جدید می‌دهد. به عبارت دیگر، اکنون می‌دانیم که مصرف خوراکی‌هایی خاص مانند انگور می‌تواند آثاری فراتر از تامین انرژی یا مواد مغذی داشته باشد و ممکن است در تغییرات ژنتیکی و فرایند‌های بیولوژیکی بدن هم نقش داشته باشد و در نهایت بر سلامتی و طول عمر تاثیر بگذارد.

او توضیح می‌دهد که چگونه انگور می‌تواند بیان ژن‌ها را تغییر دهد.

وی که بیش از ۶۰۰ مطالعه انجام داده است تاثیر خوردن انگور را «واقعا چشمگیر» توصیف می‌کند. او می‌گوید به ویژه در آزمایش‌هایی که طی آنها، موش‌ها یک رژیم غذایی پرچرب را همراه با مکمل پودر انگور، معادل یک خوشه انگور در روز دنبال می‌کردند، نتایج نشان‌دهنده کاهش چربی کبد و افزایش طول عمر آنها نسبت به همتایانشان بود.

این متخصص اشاره کرد: تغییری که در این مطالعه روی موش‌ها مشاهده شد، معادل اضافه شدن چهار تا پنج سال به طول عمر انسان است.

متخصصان دریافتند انگور عملکرد نورون‌ها یا سلول‌های عصبی را تقویت می‌کند که این ممکن است از بروز آلزایمر جلوگیری کند. همچنین در رفتار و توانایی‌های شناختی تغییرات مثبتی مشاهده کردند که در موش‌های تحت رژیم غذایی پرچرب، اما بدون مصرف انگور، رخ نداده بود.

یک مطالعه دیگر هم نشان داد که انگور نه‌تنها فواید متعددی برای سلامتی دارد بلکه می‌تواند سوخت‌وساز را هم بالا ببرد و به سوزاندن کالری‌ها کمک کند.

به گزارش ایندیپندنت، این ظرفیت انگور برای مقابله با بیماری‌هایی مانند آلزایمر و کبد چرب غیرالکلی که معمولا ناشی از مصرف زیاد فست‌فود‌ها است، اهمیت ویژه‌ای دارد و نشان می‌دهد انگور ممکن است تا حدی از بروز آنها پیشگیری کند.

به گفته متخصصان، واکنش‌های منفی بدن به رژیم غذایی پرچرب با مداخله انگور کاهش و طول عمر هم افزایش یافت. این نتایج پتانسیل انگور را در همراهی با یک رژیم غذایی پرچرب، در تعدیل بیان ژن، پیشگیری از آسیب اکسیداتیو، تحریک یا افزایش تجزیه چربی‌ها، درمان کبد چرب غیرالکلی و افزایش طول عمر نشان می‌دهد.

آنها با اشاره به افزایش نگرانی‌های جهانی در مورد بیماری‌های کبدی ناشی از رژیم غذایی نامناسب، بر گنجاندن انگور در رژیم غذایی تاکید می‌کنند.

برخی مطالعات جدید هم نشان داده‌اند که انگور می‌تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهد.

منبع: ایسنا


12122816
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران گفت: وقوع بارش‌های شهابی و مقارنه ماه نو با سیاره مریخ در شب اول ماه؛ از جمله مهم‌ترین این رویدادهاست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته عضو انجمن داروسازان تهران در دستورالعمل جدید فروش اینترنتی دارو نقشی برای داروخانه به عنوان مسئول فنی دیده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: ثبت‌نام دانش‌آموزان با نیازهای ویژه بدون محدودیت انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به انتشار فیلمی در خصوص وجود ذرات مگنت از مشتقات آهن در فضای مجازی، توضیحاتی ارائه و تاکید کرد: در شرایط این روز‌های تهران وجود چنین ذرات بزرگی با واقعیت‌ها منطبق نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اشاره به رسیدگی به پرونده ۱۰۰ کودکستان متخلف در آموزش و پرورش گفت: متخلف‌ها برای اصلاح شهریه فقط یک ماه فرصت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نشستن دائمی بر روی صندلی سبب بروز آرتروز زودرس می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدن آب سرد برای سلامتی انسان مفید نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان داده است که چت بات هوش مصنوعی ChatGPT به شدت چابلوس است و در بیشتر موارد نظر موافق و باب میل کاربر را می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو، از آغاز فرآیند تسهیل صدور پروانه‌ها در سازمان متبوعش خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ضریب نفوذ پهن باند سیار در تابستان سال گذشته از ۱۳۶.۸۲ به ۱۴۰.۷۳ در تابستان امسال رسیده است که حکایت از رشد ۲.۸۶ درصدی در این حوزه دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است