دکتر یونس احمدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام بیان کرد: یکی از مواردی که در حوزه بهداشت با آن مواجه هستیم، کشتارها و کشتارگاههای سنتی است؛ این کشتارگاهها در سطح شهر یا روستاها دیده میشوند و ما در مقابل آنها به دنبال توسعه کشتارگاههای صنعتی و کشتارهای بهداشتی هستیم.
مدیرکل دامپزشکی ایلام افزود: با توجه به اینکه روی کشتارگاههای سنتی در سطح استان نظارت شرعی و بهداشتی نمیشود، این امر سبب ایجاد بیماری های مشترک بین انسان و دام در سطح استان شده است.
وی درخصوص راهکار رفع این معضل گفت: راهکار مناسب برای حل این موضوع این است که یک رشته از مراکزی که گوشت صنعتی و بهداشتی تحت نظر مجموعه دامپزشکی و نمایندگان حوزه نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی بازرسی شرعی شده اند، عرضه شود تا بتوانیم یک خط از کشتار و بازار کشتار مجاز برای دسترسی شهروندان به گوشت های مناسب در استان داشته باشیم.
دکتر احمدی افزود: تجربه نشان داده هر جا مراکز وابسته به عرضه، چون سوپرمارکت ها و فروشگاه های بزرگ به عرضه گوشت بهداشتی اقدام کردهاند، با استقبال عمومی مردم مواجه شده است.
مدیرکل دامپزشکی ایلام با اشاره به اینکه در هر جایی از استان که کشتارگاه وجود ندارد، کشتارها به صورت سنتی صورت میگیرد، گفت: حدود 10 کشتارگاه سنتی در سطح استان فعالیت دارد که به بهسازی نیاز دارند.
وی با اشاره به شهرداری ها به عنوان مسئولان اصلی احداث کشتارگاهها، افزود: اقدامات خوبی در زمینه های بهسازی 10 مورد کشتارگاه سنتی توسط شهرداری ها جهت عرضه گوشت با کیفیت به شهروندان انجام شده است.
افتتاح کشتارگاه صنعتی شهرستان ایوان در آینده نزدیک
مدیرکل دامپزشکی ایلام، واگذاری تعدادی از کشتارگاه های سنتی به بخش خصوصی و همچنین احداث کشتارگاه های جدید توسط بخش خصوصی نیز از دیگر راهکارهای مناسب برای تهیه عرضه گوشت مناسب و با کیفیت به مردم است.
دکتر احمدی با اشاره به افتتاح کشتارگاه صنعتی شهرستان ایوان در آینده نزدیک، گفت: همچنین کشتارگاه مجموعه پشتیبانی امور دام به صورت استیجاری به شهرداری ایلام واگذار شده است که انتظار می رود شهرداری ایلام اقدامات لازم برای فعالیت این کشتارگاه در روزهای آینده داشته باشد.
وی ادامه داد: قطعاً فعالیت مجدد کشتارگاه و عرضه گوشت به فروشگاه ها نقش مهمی در ارتقای سطح بهداشت جامعه و شهر ایلام خواهد داشت.
انتهای پیام/180/
12112432