علمی فناوری 17:08 - 30 دی 1403
مدیر گروه سیاست‌های حمایتی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: در طرح حمایت اجتماعی جامعه محور، جامعه هدف مدارس ابتدایی و با تمرکز بر مدارس با فقر بالاست و تلاش می‌شود ۳ میلیون دانش آموز تحت پوشش طرح قرار گیرند.

۳ میلیون دانش‌آموز تحت پوشش برنامه حمایت اجتماعی مدرسه‌محور

 سیدهادی موسوی نیک مدیر گروه سیاست‌های حمایتی و مقابله با فقر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در کارگاه تخصصی سیاستگذاری فقرزدایی و رفاه در آینه آموزش و پرورش با بیان اینکه بخشی از مشکلات نظام آموزشی و سلامت کشور ناشی از مسائل اقتصادی و فقر است گفت: کسری بودجه و محدودیت‌های مالی وجود دارد بنابراین با حداقل هزینه‌ها باید کار‌های اساسی انجام داد.

وی به طرح اتحاد اشاره کرد و افزود: در ماده ۳۰ قانون برنامه هفتم اهداف نظام اجتماعی تعریف شده، فقر مطلق برداشته شود که تحقق آن مستلزم دستیابی به شرایط مطلوب اقتصاد کلان و پوشش حداکثری فقرا توسط دولت است.

مدیر گروه سیاست‌های حمایتی و مقابله با فقر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر ۲۵/۵ میلیون نفر جمعیت فقیر داریم که اگر دولت بخواهد آن‌ها را تحت پوشش قرار دهد و همانند مستمری که به نهاد‌های حمایتی می‌دهد، پرداخت کند حدود ۴۵۰ همت در سال اول (۱۴۰۴) اعتبار نیاز است و برای خروج آن‌ها از فقر به ۱۶۰۰ همت منابع نیاز است.

موسوی نیک با بیان اینکه رفع فقر مطلق در برنامه هفتم بعید است و تمرکز بر آن دستاورد ملموسی نمی‌تواند برای دولت داشته باشد تاکید کرد: بهتر است بر اهداف دست یافتنی تمرکز کنیم که از جمله آن ارتقای تغذیه، بهبود کیفیت آموزشی و کارآمدسازی حمایت‌هاست.

وی با بیان اینکه اگر به موقع به بحث تغذیه و آموزش کودکان توجه نشود، باعث تداوم فقر می‌شود افزود: تغذیه و آموزش از الزامات رشد است، اگر به موقع به ابعاد فقر توجه شود هزینه‌های حمایتی اجتماعی کاهش یابد.

این مسئول با بیان اینکه اقتصاد بر بحث بازماندگی از تحصیل نقش دارد ادامه داد: دهک یک و دو ۳.۴ درصد پذیرفته شدگان کنکور با رتبه ۳۰۰۰ بوده‌اند، دهک‌های ۹ و ۱۰ نیز حدود ۵۴ درصد را به خود اختصاص داده‌اند که نشان از نابرابری آموزشی است.

وی با بیان اینکه در مدارسی که بیش از ۵۰ درصد دانش‌آموزان فقیر هستند نمره پرلز آنان در مدارس ۳۸۸.۵ بوده است، افزود: در مدارسی که نرخ فقر زیر ۱۰ درصد بوده است، میانگین نمره حدودا ۹۰ نمره بالاتر است و حدود ۴۷۲ بوده است.

مدیر گروه سیاست‌های حمایتی و مقابله با فقر مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه تداوم وضعیت فعلی تغذیه و آموزش تهدیدی برای چشم انداز بازار کار، نظام سلامت و نظام رفاهی اجتماعی است ادامه داد: بخشی از مشکل تغذیه و آموزش به فقر بستگی دارد نظام‌های بهداشت و آموزش به تنهایی نمی‌توانند مشکلات این حوزه را حل کنند بنابراین پیشنهاد برنامه ارتقای تغذیه و حمایت از آموزش دولتی است که ذیل دو برنامه ارتقای تغذیه و کالابرگ الکترونیک و برنامه حمایت اجتماعی مدرسه محور است.

موسوی نیک با بیان اینکه تامین امنیت غذایی گروه هدف، ارتقای کیفیت آموزش دولتی، کاهش بازماندگی از تحصیل از اهداف این برنامه پیشنهادی است گفت: از جمله شاخص‌های ارزیابی این برنامه میانگین کالری و دریافت ریز مغذی‌های گروه هدف، نرخ سو تغذیه، میانگین نمرات مدارس هدف و نرخ بازماندگی از تحصیل است.

مدیر گروه سیاست‌های حمایتی و مقابله با فقر مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه در طرح حمایت اجتماعی جامعه محور، جامعه هدف مدارس ابتدایی و با تمرکز بر مدارس با فقر بالا است افزود: تلاش می‌شود نزدیک سه میلیون دانش آموز بتوانند حمایت‌هایی شامل خدمات آموزشی تکمیلی، تغذیه روزانه دانش آموزان، مددکاری اجتماعی، حمایت اجتماعی و توانمند سازی و حمایت از توانمندسازی خانواده بهره‌مند شوند.

منبع: ایسنا


12143146
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کتاب «تجاری‌سازی نوآوری، تبدیل دستاورد‌های فناورانه به محصول»، نوشته جری شافِلد، با ترجمه دکتر ابوالقاسم عربیون، اشکان آذری‌ها و محمدامین فرخ، با هدف ارائه یک مسیر عملی برای عبور از ایده تا بازار به کوشش انتشارات جهاد دانشگاهی تهران چاپ و م...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: باید نظام پرداخت کارانه‌ای در حوزه سلامت مورد بازنگری قرار بگیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یارانه خدمات آزمایشگاهی ویژه فصل زمستان ۱۴۰۴ با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستور جمع‌آوری فوری چند فرآورده غیرمجاز، تقلبی و دارای مشکلات کیفی از سطح عرضه، توسط سازمان غذا و دارو صادر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش از ثبت‌نام۵۵۲ هزار نفر برای شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۵ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باید از پژوهش برای حل مسائل اولویت دار جامعه استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، گفت: معلمان سرمایه‌های اصلی آموزش و پرورش هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از عادات غذایی رایج می‌توانند اثربخشی مکمل‌های آهن را تضعیف کرده و حتی علائم کمبود آهن را بدتر می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هوش مصنوعی یک شرکت روسی توانسته در سال جاری به یافتن ۱۲۰ کودک گمشده و ردیابی نزدیک به ۳۰۰۰ مجرم بالقوه کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص چینی توانایی ایالات متحده برای راه‌اندازی یک راکتور هسته‌ای در ماه را زیر سوال می‌برد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است