علمی فناوری 16:57 - 11 آذر 1400
محققان کشور با انجام پژوهشی دریافتند که مصرف عوامل آنتی اکسیدان در کنار تغییر در سبک زندگی می‌تواند در درمان ناباروری با عامل مردانه موثر واقع شود.

کمک به درمان ناباروری مردان با مصرف عوامل آنتی اکسیدان

به گزارش ایسنا، در این پژوهش که توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است، اعلام شده  که تقریبا ۱۵درصد زوجین دچار ناباروری هستند که در این بین ، ۵۰درصد از آنها دچار ناباروری با عامل مردانه هستند. استرس اکسیداتیو به معنی عدم تعادل در سطح گونه‌های اکسیژن‌های واکنش پذیر و عوامل آنتی اکسیدان است. 

در نتیجه این پژوهش آمده است که در واقع عامل ۵۰درصد ناباروری با عامل مردانه، وجود استرس اکسیداتیو در این افراد  است. بنابراین تغییر شیوه زندگی همراه با مصرف آنتی اکسیدان‌ها مثل ویتامین C ,E، گلوتاتیون، سلنیوم، - N استیل سیستئین، کاروتنوئیدها، روی و پنتوکسی فیلین، باعث کاهش آسیب ناشی استرس اکسیداتیو به اسپرم می‌شود.

بدین ترتیب، این مطالعه که توسط  صدیقه فروهری و با همکاری محمد غیبی حیات و سارا خراطی انجام شده، مروری است بر بیوشیمیایی اکسیداتیو مرتبط با سلامت اسپرم و مشخص می کند که کدام یک از مردان دچار ناباروری ناشی از استرس اکسداتیو هستند.

به طور کلی نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف عوامل آنتی اکسیدان در کنار تغییر در سبک زندگی از طریق کاهش غلظت رادیکال‌های آزاد و گونه‌های اکسیژن آزاد، می‌تواند در درمان ناباروری با عامل مردانه موثر واقع شود پس می‌توان گفت با استفاده از این مکمل‌ها می‌توان عوارض جانبی ناشی از مصرف سایر داروهای شیمیایی برای درمان ناباروری را کاهش داد و حتی از طریق جلوگیری از صرف هزینه‌های اضافی برای درمان نیز، از لحاظ اقتصادی برای سیستم سلامت و بیمار به صرفه باشد.

انتهای پیام


11347410
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اشاره به رسیدگی به پرونده ۱۰۰ کودکستان متخلف در آموزش و پرورش گفت: متخلف‌ها برای اصلاح شهریه فقط یک ماه فرصت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نشستن دائمی بر روی صندلی سبب بروز آرتروز زودرس می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدن آب سرد برای سلامتی انسان مفید نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان داده است که چت بات هوش مصنوعی ChatGPT به شدت چابلوس است و در بیشتر موارد نظر موافق و باب میل کاربر را می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو، از آغاز فرآیند تسهیل صدور پروانه‌ها در سازمان متبوعش خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ضریب نفوذ پهن باند سیار در تابستان سال گذشته از ۱۳۶.۸۲ به ۱۴۰.۷۳ در تابستان امسال رسیده است که حکایت از رشد ۲.۸۶ درصدی در این حوزه دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مراسم بدرقه زائرین دانشجو، هم‌زمان با آغاز مرحله رسمی اعزام دانشگاهیان به سرزمین وحی، امروز یکشنبه ۲۵ آبان ماه با حضور رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، مدیران کاروان‌ها و خانواده‌های دانشجویان در فضای معنوی در فرودگاه بین‌المللی امام خمین...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جنگ ۱۲ روزه نشان داد که میدان اصلی رویارویی تنها در مرزهای فیزیکی نیست و بخش مهمی از نبرد در فضای سایبر جریان دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با تاکید بر لزوم ثبت روایت‌های آموزشی معلمان واشتراک‌گذاری تجارب خود، گفت: تحلیل روایت‌های معلمان می‌تواند دستمایه تولید دانش بومی در نظام آموزشی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تأکید بر اینکه اصطلاح «گلودرد تیغی» این روز‌ها به‌هیچ‌وجه نشان‌دهنده سویه‌ای با شدت بیشتر یا خطر بالاتر کرونا نیست، در عین حال از افزایش موارد بروز آنفلوآنزا خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است