علمی فناوری 08:48 - 05 مرداد 1400
معاون پشتیبانی امور فناوری پارک علم و فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران گفت: زمانی کشورها می‌توانند به بازدهی اقتصادی از فناوری‌ها نائل شوند که آزمایشگاه‌های مرجع اصالت فناوری را تایید کنند، ولی آزمایشگاه مرجع یکپارچه و منسجمی در زمینه تجدیدپذیرها در کشور وجود ندارد.

فقدان آزمایشگاه مرجع منسجم در حوزه تجدیدپذیرها/نقش صندوق‌های مالی در توسعه

به گزارش ایسنا دکتر حسینعلی ازگلی در نشست مجازی انجمن سازندگان و تامین کنندگان تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر که به صورت مجازی از طریق کلاب هاوس برگزار شد،  با طرح این سوال که استارت‌آپ‌های موفق در ایران کدام هستند، افزود: استارت‌آپ‌های موفق در حوزه‌های IT ، تجارت، کسب و کارهای مربوط به پرداخت الکترونیکی، خدماتی چون حمل و نقل و سرویس‌های تعمیر، تجهیزات پزشکی که در یکی دو سال اخیر رشد چشمگیری داشتند، خدمات بهداشتی، نانو، صنایع غذایی، تولید دارو و مکمل‌ها بوده است.

وی زود بازده بودن را از دلایل موفقیت استارت‌آپ‌ها در این حوزه ‌ها عنوان کرد و یادآور شد: از آنجایی که در این زمینه‌ها احتمال بازگشت سرمایه سریع‌تر و بیشتر است، تمایل به توسعه آنها بیشتر است و این وضعیت در حوزه تجدیدپذیرها حاکم نیست.

معاون پشتیبانی امور فناوری پارک علم و فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران کاربرد تجدید پذیرها را در دو زمینه "تولید برق" و "تولید برودت و گرمایش" دانست و افزود: یکی از کاربردهای زودبازده این حوزه تولید سرمایش و گرمایش از انرژی‌های تجدیدپذیر است، ولی اشکال آن این است که بازدهی اقتصادی مناسبی ندارد، ولی در مقابل فناوری‌های مربوط به تولید برق از منبع تجدیدپذیرها صرفه اقتصادی دارد.

وی اضافه کرد: بر این اساس باید در این زمینه اولویت بندی کنیم که می‌خواهیم وارد کسب و کارهای زودبازده شویم یا می‌خواهیم در سطوح کلان این حوزه فعال شویم‌.

ازگلی توسعه کاربردهای کلان فناوری‌های مرتبط با تجدید پذیرها را منوط به حمایت‌های دولتی و صندوق‌های سرمایه گذاری دانست و گفت: در حال حاضر ۵۶ صندوق سرمایه گذاری در کشور راه اندازی شده که پنجاه و ششمین آن در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ایجاد شده است‌. این صندوق‌ها می توانند از توسعه فناوری‌های این حوزه حمایت کنند.

به گفته وی با حمایت این صندوق‌ها و بخش‌های دولتی می‌توان انتظار داشت که بر روی فناوری‌هایی چون سلول‌های فتوولتائیک، ژنراتورهای بادی، اینورترها و باتری‌ها و ذخیره سازها با پتانسیل و توان متمرکز شد.

وی با انتقاد نسبت به نبود آزمایشگاه‌های مرجع در این حوزه گفت: زمانی کشورها می‌توانند به بازدهی اقتصادی از فناوری‌ها نائل شوند که از سوی مرجع معتبری مورد تایید قرار گیرد که این مرجع معتبر در قالب آزمایشگاههای مرجع با انجام تست‌های مختلف اصالت فناوری را تایید می‌کنند و این در حالی است که در کشور آزمایشگاه مرجع یکپارچه و منسجمی در زمینه تجدیدپذیرها نیست.

انتهای پیام


11163328
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است