آخرالزمان شده انگار. در سرمان غوغاست، در دلمان آشوب و بر لبمان آیههای فتح. یک سال است. این روزها جور دیگر. این روزها غم غزه یکسو، اندوه لبنان هم ما را کشته است. غصه شهیدانی که ضاحیه را ناحیه عروج بهسوی اوج عشق و پاکبازی کردهاند. غصه شهادت مردانی که مرگشان هم مایه پیوند قلبها شده و حالا توفانی که از شهادت پرافتخار آنان و قهرمانان مقاومت، از دل سرزمین شهیدپرور ایران و بر بال موشکهای ایرانی برخاست، میرود تا طومار صهیونیسم را در هم بپیچد.
سیدحسن را میگویم که امتداد نامش «یاری خدا» ست؛ اسماعیل هنیه را که خدا در شامگاه دهم مهر امتزاج خون او با رزمندگان ایرانی را مثل امتزاج خون عباس نیلفروشان با خون رهبر و رزمندگان لبنانی، حبل متین وحدت یاریگران جبهه مقاومت کرد و نویدبخش رسیدن یاری خدا برای مظلومانی که یک سال است جهانشان زیرورو شده؛ اما همچنان ایستادهاند.
موج دیگری از روایتگری
اسراء البحیصی، خبرنگار شناختهشده شبکه العالم در غزه که حالا با آنکه مدتی است در مصر به سر میبرد، همچنان خشم و خروش غزه را فریاد میکند، چند ماه پیش برایمان از پوشش خبری غزه نوشته و حالوهوای حاکم بر احوال مردمان آن سرزمین را بهروشنی تصویر کرده بود؛ تصویری شفاف و غمزده که هنوز زنده است: «جنگ، غزه، تحریریه مخروبه، طوفانالاقصی، بمباران بیمارستان، کودکان، ویرانی، آوارگی، روایت درد. همه این کلیدواژهها هر روز در سایتها و شبکههای خبری تکرار و زیرنویس میشود. من و همکارانم تا زندهایم، روایت میکنیم روزها و شبهایی را که کودکان شهرمان با ترس از بمبارانهای بیامان خواب به چشمشان نمیآمد، ازغصه دیدن پیکرهمسایهها و اقواممان زیر خروارها سیمان وخاک، ازصورتها و دستهای خاکآلوده مادران شهرمان، از مردان و پسرانمان که استوار ازشهر دفاع میکنند... دردنیای مادیگر ردپایی ازارزشهای خبری نیست. نوارغزه ماهها و سالهاست از این ارزشهای خبری عبور کرده است. ما روایت میکنیم، میگوییم و مینویسیم از ظلمهایی که به مادران و پدران و فرزندانمان شد، از خونهای مصدومان بیمارستانها، از روزهایی که به چشم دیدیم و ازجنایتهایی که دیدیم و شهروندان عادی و بیگناهی که قربانی پلیدی و ددمنشی رژیم خونخوار و خونریز غاصب صهیونیست شدند و نسلکشیهایی که مرتکب میشود و دولتهایی که ساکتاند و به این فجایع بیرحمانه فقط و فقط نگاه میکنند. ولی ما ثابتقدم و پایداریم. ما زندهایم که روایت کنیم...»
همچون اسراء البحیصی، در روزهای غمبار گذشته و با شهادت سیدحسن نصرالله، مجاهد نستوه و سلاله پاک خاندان رسول (ص) و سیدالشهداء (ع)، دبیرکل عزیز حزبا... لبنان، سخنان حماسی مریم صالح، خبرنگار شبکه پرس تیوی موجی دیگر از روایتگری آمیخته با حماسه و مقاومت را در جهان ایجاد کرد که دیده شدن میلیونها باره آن در فضای مجازی، فقط یکی از جلوههای نمود و بروز نقش اثرگذار صداوسیمای ج. ا. ا. در صف رسانهای مقاومت است.
پس از یک سال روایت
حالا یک سال از عملیات پیروزمندانه طوفان الاقصی که هیمنه پوشالی رژیم جعلی کودککش را در هم شکست، میگذرد. پانزدهم مهر ۱۴۰۲ (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) جریان مقاومت حماس در دفاع از غزه، عملیات طوفانالاقصی را آغاز کرد و مواضع نظامی این رژیم غاصب را هدف قرار داد. کودککشی، آتشباری و بمباران مناطق مسکونی و غیرنظامیان غزه توسط صهیونیستها در این مدت اما، بهروال همه سالهای تعدی و تجاوزگری این رژیم و با حمایت آشکار آمریکا، که منجر به شهادت مظلومانه مردم بیدفاع فلسطین در مقیاسی بسیار بزرگ و بیسابقه شد، معادلات محور مقاومت را دستخوش تغییرات عمده کرد. در سکوت مرگبار مجامع بینالمللی و سازش رسوای سران بازیخورده کشورهای عربی، بازیگران منطقهای مقاومت تنها نیروهایی بودند که در حمایت از مردم غزه به میدان آمدند و خون رزمندگان مقاومت در جایجای این پهنه، پیوندی شورانگیز با خون مردم فلسطین و بهویژه اهالی بیپناه غزه یافت. دامنه جنایتکاری نظامیان رژیم، براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، شمار شهدای غزه از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ و همزمان با آغاز عملیات طوفانالاقصی تاکنون، شمار شهدای غزه را به بیش از ۴۱ هزار نفر و مجروحان را به بیش از ۹۵ هزار نفر رسانده است. همچنین وزارت بهداشت لبنان اعلام کرده از ابتدای عملیات طوفانالاقصی بیش از ۱۶۰۰ نفر در این کشور به شهادت رسیدهاند که عمده آن مربوط به حملات وحشیانه روزهای اخیر رژیم به لبنان است.
بازتابی روشنگرانه
رسانهملی هرچند طی سالیان گذشته نیز نسبت به موضوع فلسطین بیتوجه نبوده است؛ از زمان وقوع عملیات طوفانالاقصی پرداخت رسانهای به این واقعه مهم حیاتی، تاریخی و بینالمللی را بهطور ویژه در دستورکار قرار داد تا بهسهم خود در انعکاس صدای مظلومیت مردمان بیپناه غزه نقشی ایفا کرده باشد و با بازتاب صحیح وقایع، روشنگری کند. با آغاز عملیات رسانهای در معاونتهای پیام، تاکنون چند هزار ساعت برنامه در موضوع فلسطین روی آنتن رفته است و این رونده ادامهدار است؛ بهویژه آنکه از دو هفته گذشته به اینسو و با آغاز حملات وحشیانه صهیونیستها به مناطقی از لبنان که درنهایت، شهادت سیدحسن نصرالله، رهبر گرامی حزبا... و تنی چند از فرماندهان حزبا... را بهدنبال داشت و کام همه آزادیخواهان جهان را تلخ کرد، شکل گستردهتری به خود گرفته و با وقوع عملیات وعده صادق ۲ اوجی خیرهکننده یافته است. همانگونه که رسانهملی با شروع درگیریها و همزمان با حمله صهیونیستها به نوار غزه در ۱۵ مهرماه سال گذشته تصاویری زنده را از درون غزه بهصورت شبانهروزی ازطریق شبکه خبر و بخشهای مختلف خبری در شبکههای داخلی و برونمرزی پخش کرد، دور جدید تعرضات نامشروع رژیم به خاک لبنان نیز از همان ابتدا تابهحال، انعکاسی پایدار و لحظهبهلحظه از آنتن شبکههای سیما و برونمرزی دارد که با شهادت رهبر مقتدر و شجاع حزبا...، با یک شیب صعودی، چهره آنتن را همسو و همآوا با بغض و حماسه ملت استوار و مقاوم لبنان، ملتهای جبهه مقاومت، مردم شریف ایران و آزادگان جهان، تغییر داد و با اعلام پنج روز عزایعمومی ازسوی رهبر انقلاب، شمایلی دیگرگون به خویش گرفت و بازتابدهنده تولیدات گوناگون در این زمینه و روایت متوالی خبری از درگیریها و تحولات میدان شد.
ویژهبرنامهها به صف
در یکسال گذشته، تهیه برنامههای مختلف روزانه و هفتگی با موضوع فلسطین و نسلکشی آمریکایی_ صهیونیستی در غزه، انعکاس اقدامات و اجتماعات ضدصهیونیستی در بخشهای خبری و برنامهها در کنار بازتاب میدانی تحولات بهطور مستمر، راهاندازی شبکه تلوبیونی فلسطین از سوی معاونت فضایمجازی، راهاندازی مجدد رادیو مقاومت، تولید و پخش مستندهای گوناگون و... تصویر جامع جبهه مقاومت را در آنتن و فضایمجازی به نمایش گذاشته و با رفع شبهات و افشای ادعاهای کذب، اطلاعرسانی بهموقع، سریع و صحیح، آگاهیبخشی به مخاطبان درباره پشتپرده حوادث و مقابله با فضاسازی رسانهای دشمن با تحلیل و بیان تناقضات و...، سیاستهای رسانهملی در پوشش رسانهای حوادث فلسطین و خط مقاومت را نمود داده است؛ بهویژه آنکه باتوجه به بایکوت و تحریف رسانهای علیه مقاومت و ملت فلسطین ازسوی جریانهای سیاسی و رسانههای غربی و متحدان بینالمللی آنها، سازمان صداوسیما سعی کرده نقشی مهم و اثرگذار در معادلات رسانهای جنگ ایفا کند؛ منازعهای که فقط معرکه نبرد میان صهیونیسم قاتل و رزمندگان جبهه مقاومت از یمن تا ایران و لبنان و سوریه و عراق و فلسطین و تمام آزادگان و وجدانهای بیدار دنیا نیست که جنگی تاریخی و تمامعیار میان حق و باطل و میدان محک رسانهملی برای سنجش عیار توان رسانهای آن نیز بهشمار میرود.
بالاترین فراز این حرکت شجاعانه و پیشرو رسانهای، از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ تاکنون، همین چند شب پیش رقم خورد؛ وقتی اتاق فرماندهی عملیات نظامی وعده صادق ۲ نام مبارک رسول گرامی اسلام (ص) زنگ آغاز بزرگترین رویداد تاریخ منازعه طولانی جهان اسلام با غده سرطانی اسرائیل را نواخت. در پی این اقدام مبارک، رسانهملی بلافاصله در کنار اراده ملی ایرانیان برای انتقام خون شهیدان طوفانالاقصی غزه، مهمان شهید جمهوری اسلامی ایران، سرداران ایرانی و حزبا.. سرافراز و مردم مظلوم لبنان در کنار سردار سربلند مقاومت، سیدحسن نصرالله قرار گرفت و با نمایش تصاویر بازخورد این عملیات در گوشهگوشه دنیا و سرزمینهای اسلامی، نگاه و روایت ایرانی از این ماجرا را به نگاه و اراده امت جهان اسلام و خط مقاومت گره زد. مجریان، خبرنگاران و تحلیلگران در استودیوهای رادیویی و تلویزیونی در حوزه داخلی و برونمرزی به تشریح و تبیین دلایل حمله، اهداف و چگونگی عملیات صادقانه ایران نشستند و شبکه بزرگ توزیع محتوا در خدمت نمایش سیمای واقعی و تصویر بزرگ عملیات در مقیاس منطقه غرب آسیا و محور مقاومت قرار گرفتند. از این رهگذر، هجوم کاربران به درگاههای برودکست و برودبند صداوسیما رشدی انفجاری یافت و فرصتی بیبدیل برای رسانهملی رقم خورد تا با جذب و نگهداشت مخاطب انبوه پای اطلاعات و محتواهای جزئی، لحظهای، غنی، صریح و متکی بر تحلیلهای پویا و دقیق، بر مرجعیت و اعتبار خود بیفزاید.
تبیین راه مقاومت
صداوسیما با اغتنام از این فرصت طلایی نقش مهم و انکارناپذیری در ترسیم نقشه راه گسترده مقاومت بهسوی قله زوال رژیم اشغالگر قدس ایفا کرد و با بازنمایی پیروزمندانه حرکت نظامی انجامشده، در کنار نمایش تصاویر زیبایی از شادمانی کودکان و مردم غزه و لبنان و دیگر کشورها و همچنین تحلیل و تبیین مستند و موثق از ریشههای تاریخی شکلگیری و سیر حوادث منتهی به این عملیات، درواقع، دست به ملموسسازی ابعاد مختلف این عملیات زد؛ از اطلاعات کارشناسانه نظامیگرفته تا صمیمیت ناشی از ابراز احساسات خالصانه مردم ایران و جهان و بهویژه امت اسلامیکه به یک هدف انجامید: عزت ایران اسلامی در صحنه جهانی.
منبع: روزنامه جام جم
12101915