وبگردی 12:56 - 27 فروردین 1403
کمتر از ۱۰ روز به برگزاری نوبت نخست آزمون سراسری باقی مانده است که مسؤولان از ورود نسل سوم تقلب‌یاب‌های کنکور خبر می‌دهند.

دستگاه تقلب‌یاب کنکور چگونه عمل می‌کند؟

نوبت نخست کنکور سراسری ۱۴۰۳ روز‌های پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ماه با رقابت بیش از یک میلیون داوطلب در سراسر کشور برگزار می‌شود. 

این در حالی است که چند روز پیش عبدالرسول پور عباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از ورود نسل سوم آشکارساز‌های تقلب خبر داده است، در زمان برگزاری کنکور ۱۴۰۲ از نسل دوم آشکارساز‌ها که توسط شرکت‌های دانش بنیان ایرانی طراحی شده بود، رونمایی شد و حالا پورعباس استفاده از نسل سوم سیگنال یاب‌ها را از جمله تمهیدات سازمان سنجش برای تضمین سلامت آزمون عنوان کرده است.

تقلب‌یاب‌ها چگونه عمل می‌کنند؟

به طور معمول متقلبان آزمون تجهیزاتی به همراه دارند که از آن طریق سؤالات را به خارج محل آزمون فرستاده و پاسخ را دریافت می‌کنند، تقلب یاب‌ها به این دستگاه‌ها سیگنال ارسال می‌کنند به طوریکه یک صدای بلند در گوش داوطلب ایجاد شده و تجهیزات همراهش آشکار می‌شود.

انواع دستگاه تقلب‌یاب

راکت‌های موبایل‌یاب با ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف خود هر شیء که دارای فلز باشد، از جمله تجهیزات الکترونیکی مانند موبایل، هندزفری را شناسایی کرده و به صورت ویبره یا صدا هشدار می‌دهند. 

دستگاه‌های فرکانس‌یاب یا سیگنال‌یاب انواع امواج رادیویی از جمله امواج تلفن همراه و سایر تجهیزات بی‌سیم را شناسایی کرده و با بوق هشدار می‌دهند.

دستگاه جمر یک دستگاه کورکن و مسدودکننده امواج موبایل است و در محدوده آن هیچ گوشی تلفن همراهی نمی‌تواند از پیامک، تماس یا اینترنت استفاده کند.

دستگاه تقلب‌یاب نیز به تجهیزات تقلب، سیگنال ارسال می‌کند. به این صورت که در گوش داوطلب صدای بلندی تولید و فرد متقلب شناسایی می‌شود. 

همراه داشتن دستگاه یا تجهیزات تقلب در جلسه آزمون به ۱۰ سال محرومیت از آزمون منجر می‌شود.

منبع: فارس


12047519
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که جامعه اسلامی گرفتار بحران هویت و ظلم بنی‌امیه بود، امام محمدباقر (ع) راهبرد «مقاومت علمی» را برگزید.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» خاطرات طنز و شوخی که بعضا مجاهدان تعریف می‌کنند همانقدر دلنشین است که از خاطرات دیگرشان می‌گویند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد دونالد ترامپ در آستانه انتخابات ۲۰۲۶، نه تنها حمایت عمومی، بلکه نیمی از پایگاه سرسخت خود در جنبش «ماگا» را از دست داده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آسیب یک روز بی‌تحرکی معادل مصرف ۱۰ پاکت سیگار است. بدنی که حرکت نکند، در «وضعیت اضطراری خاموش» قرار می‌گیرد و توان بازسازی خود را از دست می‌دهد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ماجرای یک کارخانه ایتالیایی نشان می‌دهد چگونه هوشمندسازی صنایع، به دامی برای «گروگان‌گیری اطلاعات» توسط پلتفرم‌های آمریکایی تبدیل شده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» لیست ۱۰ فرودگاه برتر ۲۰۲۵ نشان می‌دهد آسیا با نمایندگانی از ژاپن، کره، چین و هند، گوی سبقت را از غرب ربوده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» وقتی صحبت از مجسمه می‌شود همه یاد میکل‌آنژ می‌افتند، اما مصر باستان هزاران سال قبل‌تر شاهکار خلق کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» چت‌بات‌های هوش مصنوعی با سرقت ایده‌های آشپزی، مدل کسب‌وکار وبلاگ‌نویسان را هدف گرفته‌اند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران به فرمولی دست یافته‌اند که نه‌تنها دوام خارق‌العاده سازه‌های رومی را توضیح می‌دهد، بلکه با نوشته‌های یکی از مشهورترین معماران تاریخ روم نیز در تضاد است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کلماتی که روزانه به کار می‌بریم، ردپایی از عمیق‌ترین لایه‌های شخصیتی ما به جا می‌گذارند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است