علمی فناوری 09:24 - 19 اردیبهشت 1400
یکی از شرکت‌های فناور انواع دستگاه پوشش‌دهی نانویی روی سطوح شیرآلات، سرامیک و لوازم خانگی تولید کرده که علاوه بر ضدخش بودن، ماندگاری بالایی دارد.

نانو پوشش‌هایی که با ضمانت 20 ساله روی شیرآلات و سرامیک نشانده می‌شوند

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های فناور حوزه نانو که از سال ۱۳۸۸ کار خود را در زمینه طراحی و ساخت سیستم‌های لایه‌نشانی و تجهیزات پیشرفته تحت خلأ آغاز کرده است، در حال حاضر تجهیزاتی نظیر دستگاه لایه‌نشانی تبخیر فیزیکی با استفاده از قوس کاتدی، دستگاه لایه‌نشانی تبخیر فیزیکی با استفاده از پرتو الکترونی، دستگاه اسپارک پلاسما زینترینگ، دستگاه لایه‌نشانی چند منظوره در خلا، دستگاه پرس داغ در خلا و کوره دما بالا – خلا بالا را تولید و به بازار عرضه می‌کند.

دستگاه لایه‌نشانی در خلا این شرکت قابلیت پوشش‌دهی انواع سطوح فلزی، شیرآلات، لوازم خانگی و سرامیکی را دارد. دستگاه لایه‌نشانی چند منظوره با فناوری مگنترون اسپاترینگ امکان تبخیر طیف وسیعی از مواد و لایه‌نشانی بر روی انواع زیرلایه با جنس‌های متفاوت را امکان پذیر می‌کند. این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده که نصب انواع دیگر چشمه‌های تبخیر، ملحقات و ادوات پیشرفته لایه‌نشانی در آن به سهولت قابل انجام است. تنوع گسترده‌ای از فیلم‌های لایه نازک (حتی زیر ۱۰۰ نانومتر)، پوشش‌های سخت و پوشش‌های نانوکامپوزیتی را می‌توان با روش PVD ایجاد کرد.

TiN، TiAlN، CrN، ZrN، AlCrTiN و TiAlSiN از جمله پوشش‌هایی است که با استفاده از این فناوری قابل دستیابی است.

زهره قلی‌زاده، رئیس هیئت مدیره این شرکت با بیان اینکه دستگاه پوشش‌دهی در خلا، لایه‌های نانومتری روی سطوح تزئینی ایجاد می‌کند، گفت: در بسیاری از محصولات نظیر شیرآلات، سرامیک و لوازم خانگی می‌توان از این فناوری استفاده کرد.

به گفته وی در روش‌های رایج برای پوشش‌دهی شیرآلات، هم ضخامت پوشش بالا است و هم چسبندگی ضعیفی بین پوشش و سطح وجود دارد. اما با این روش پوشش‌دهی در خلاء، در عین حال که ضخامت پوشش کاهش یافته، عملکرد آن بهبود می‌یابد، به طوری که شیرآلات ضداسید شده و شوینده‌هایی که برای تمیزکاری استفاده می‌شوند، تاثیر منفی روی پوشش ندارند.

به نقل از ستاد نانو، قلی زاده خاطر نشان کرد: این نانوپوشش‌ها ضدخش بوده و ماندگاری آنها تا ۲۰ سال ضمانت می‌شود. هزینه جاری دستگاه‌های پوشش‌دهی این شرکت بسیار پایین و مصرف مواد در آن نیز کم است، چرا که ضخامت پوشش ایجاد شده کم بوده و در حد ۵۰۰ نانومتر است.

انتهای پیام


11058040
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تلگرام اعلام کرده است که آخرین نسخه برنامه خود برای اندروید و iOS شامل یک ویژگی جدید
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت تاکید کرد: نظام ارجاع باید به عنوان بنای محکم سلامت کشور توسعه پیدا کند تا خدمات سلامت با کیفیت ارائه شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات، بر ضرورت اصلاح سیاست‌های محدودسازی، تقویت زیرساخت‌های ارتباطی، حمایت از کسب‌وکار‌های دیجیتال و تسریع مواجهه هوشمندانه کشور با فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ادویه‌ها به تقویت بدن و بهبود خلق و خو کمک می‌کنند و برای تقویت سیستم ایمنی در زمستان مناسب هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با افزایش وابستگی به تلفن‌های هوشمند، تلفن به ابزاری ضروری برای ارتباط، کار و سرگرمی تبدیل شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه علمی جدید، معمای دیرینه‌ای را که از زمان پرواز تاریخی کاوشگر وویجر ۲ در سال ۱۹۸۶ بر فراز اورانوس، دانشمندان را متحیر کرده بود، آشکار کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استرس روانی قلب را تهدید می‌کند که باید از خود در برابر عوارض آن محافظت کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آنر رقیب جدیدی را در بازار گوشی‌های هوشمند عرضه می‌کند که مشخصات و قابلیت‌های عکاسی بسیار خوبی دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم با هشدار درباره پیامد‌های کمبود انرژی، از رشد ۱۵۷ درصدی نیروگاه‌های خورشیدی در یک سال خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» میانگین دمای سطح زمین در ماه نوامبر به ۱۴.۰۲ درجه سانتیگراد رسید که ۰.۶۵ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین دوره بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است