علمی فناوری 09:18 - 23 بهمن 1403
کارشناسان عادات بد رایجی را برشمرده‌اند که بر سلامت معده و سیستم گوارشی تأثیر منفی می‌گذارد.

۸ عادت بد و رایج که معده را از بین می‌برند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - عادات روزانه نقش مهمی در سلامت روده دارند. خلاص شدن از شر عادات سمی زیر می‌تواند تفاوت زیادی در سلامت کلی ایجاد و به ویژه از روده و معده محافظت کند.

۱- نداشتن یک برنامه روتین

نداشتن یک برنامه منظم می‌تواند در ساعت درونی بدن شما اخلال ایجاد کند و بر زمان و چگونگی هضم موثر غذا تأثیر بگذارد. 

۲- بیدار ماندن تا نیمه شب

 بیدار ماندن تا دیروقت ممکن است بی ضرر به نظر برسد، اما کمبود خواب باعث اختلال در تولید هورمون‌های گوارشی می‌شود و بر تعادل باکتری‌ها در روده تأثیر می‌گذارد. کمبود خواب همچنین با افزایش استرس مرتبط است که می‌تواند با تأثیر بر نحوه پردازش غذا توسط روده، مشکلات معده را بدتر کند.

۳- حذف وعده‌های غذایی

خوردن نامنظم یکی از دلایل اصلی ناراحتی گوارشی است. حذف وعده‌های غذایی یا سپری کردن ساعت‌های طولانی بدون غذا، سیستم گوارش را مجبور می‌کند تا با الگو‌های نامنظم کار کند که می‌تواند منجر به نفخ، سوزش سر دل و تحریک در پوشش روده شود.

۴- بی توجهی به صبحانه

صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی در روز به دلایل خوبی است. پس از یک شب ناشتا بودن، بدن برای شروع متابولیسم به سوخت نیاز دارد. نخوردن صبحانه می‌تواند سیستم گوارش شما را ناراحت کند و منجر به پرخوری در اواخر روز شود که این موضوع معده شما را تحت فشار قرار خواهد دهد.

۵-کمبود فیبر

فیبر ستون فقرات یک روده سالم است. فیبر باید از میوه‌ها و سبزیجات تامین شود؛ زیرا به حرکت غذا در سیستم گوارش کمک می‌کند، از باکتری‌های روده حمایت کرده و از مشکلاتی مانند یبوست و نفخ جلوگیری می‌کند.

۶- استرس مزمن

استرس مزمن می‌تواند یکی از دلایل اصلی اختلال در سلامت روده باشد که بر سرعت هضم و جذب مواد مغذی تأثیر می‌گذارد. وقتی فردی استرس دارد، بدن او کورتیزول بیشتری تولید می‌کند، هورمونی که می‌تواند باکتری‌های روده را ناراحت کند و منجر به علائمی مانند گرفتگی معده، نفخ و حتی سندرم روده تحریک پذیر شود.

۷- غذا‌های شیرین یا فرآوری شده

غذا‌های شیرین و فرآوری شده لذیذ هستند، اما می‌توانند باعث ناراحتی روده شوند. این غذا‌ها اغلب دارای فیبر کم و حاوی مواد افزودنی، نگهدارنده و قند‌های مصنوعی هستند که می‌تواند تعادل طبیعی روده را به هم بزند و منجر به التهاب شود.

۸- مصرف کم آب

آب به تجزیه مواد غذایی، جذب موثرتر مواد مغذی و جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. نوشیدن آب کافی در روز به عبور مواد غذایی از سیستم گوارش شما کمک می‌کند و از نفخ و سایر مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند.

منبع: alarabiya


12154231
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آزمون‌های سازمان سنجش از انتشار کارت شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و آزمون مقطع دکتری (نیمه‌متمرکز) از ۲۹ بهمن ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» امروز با حضور معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش سایت‌های آموزش دوره دوم متوسطه سامانه پژوهشسرای‌های دانش آموزی و سامانه آموزش متوسطه نظری رونمایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» داده‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد زمان غذا خوردن و مواد غذایی که مصرف می‌کنید، ممکن است در حفظ سلامت روان نقش داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان گفت که این بنیاد موظف است استعداد‌های برتر را فارغ از وجود محدودیت‌های ناشی از معلولیت جسمی شناسایی و حمایت کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سومین دوره کنفرانس پایان سال دارو، دوم اسفند ۱۴۰۳ با هدف بررسی سناریو‌های حکمرانی و آینده‌نگری صنعت دارو برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کمیته بررسی فهرست دارویی گفت: فهرست دارویی کشور آماده پذیرش درمان‌های هدفمند سرطان است، اما شرکت‌های دارویی باید مولکول‌های اثربخش و هزینه‌اثربخش را معرفی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» چین با وضع قوانین متعدد، حاکمیت خود را بر اینترنت و فضای مجازی به‌طور کامل اعمال کرده و نه‌تنها نیاز‌های داخلی خود را تأمین کرده، بلکه توانسته حضور خود را فراتر از مرزهایش گسترش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص و جراح کلیه درباره درمان‌های نوین بیماری‌های کلیوی توضیحاتی ارائه کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت شایع‌ترین عفونت تنفسی امسال که توسط آزمایشگاه‌های تخصصی از ابتدای پاییز تا اواسط زمستان بررسی و شناسایی شد را آنفولانزای نوع A دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: از ظرفیت دانشجویان نمونه کشوری به عنوان اتاق فکر دولت چهاردهم در حوزه‌های مختلف استفاده خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است