امام صادق علیه السلام :چندان به خداوند امیدوار باش که [این امید]تو را به نافرمانیِ اونکشانَد،و چندان از او بیم دار که [این بیم] تو را ازرحمت او نومید نسازد.
به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، با پرهیز از خوردن چای ( میوه جهنم ) دچار کمبود آهن نمی شویم.
می توان از ظروف چدن( قابلمه چدنی ) برای طبخ غذا استفاده کرد.
در ظرف غذا حین طبخ غذا استفاده از یک کف گیر آهنی و یا یک آهنی که قبلا گداخته شده باشد .
استفاده از آب آهن تاب ( عرق آهن ).
آب آهن تاب تغلیظ شده
به آبی اطلاق می شود که سرشار از آهن می باشد. برای تهیه آب آهن تاب تغلیظ شده، به دفعات آهن گداخته شده در کوره را داخل آب سالم فرو کنید. با این کار آب، طعم آهن به خود می گیرد و رنگ آن نیز تیره می شود.
آب آهن تاب تغلیظ شده برای افرادی که دارای کم خونی یا فقر شدید آهن هستند، توصیه می شود و آنان می توانند به عنوان جایگزین آب نوشیدنی، تا زمان رفع فقر آهن از این آب استفاده نمایند. آب آهن تاب تغلیظ شده، مضرات قرص آهن و قطره آهن را ندارد. این آب برای کودکان نیز قابل استفاده است. آب آهن تاب تغلیظ شده را می توانید از مطب یا عطاری های مورد تایید تهیه نمایید.
تذکر :
- برای گداخته شدن آهن، استفاده از شعله مستقیم گاز که حاوی گازهای سمی می باشد توصیه نمی گردد. این کار باعث جذب سموم در آهن و ورود آنها به داخل آب می شود. لذا آهن حتماً باید در کوره تحت حرارت قرار گیرد.
آب آهن تاب معمولی:
آب آهن تاب معمولی به آبی اطلاق می شود که حاوی مقداری آهن می باشد. برای تهیه این آب می توانید مقداری آب سالم را در حالی که یک کفگیر حسوم(آهنی) یا یک عدد نعل اسب (یا یک تکه آهن کوره رفته) در ظرف آب قرار داده شده است، بجوشانید. با این کار با توجه به این که نسبت به آب آهن تاب تغلیظ شده، مقدار کمی یون آهن در آب آزاد می گردد، آب طعم آهن به خود نمی گیرد و رنگ آن نیز تغییر نمی کند.
با توجه به شایع بودن فقر آهن در جامعه کنونی، توصیه می گردد برای مصرف روزانه آب آشامیدنی، همیشه یا برخی موارد از آب آهن تاب معمولی استفاده نمایند.
این آب برای کودکان نیز قابل استفاده است و در زمانی که کودک به فقر شدید آهن دچار نباشد، نیاز آهن کودکان را تامین می کند و مضرات قطره آهن را ندارد.
تذکرات کلی :
- توصیه می شود، حتماً خانمهای باردار و کودکان، بجای استفاده از قرص یا قطره آهن از آب آهن تاب معمولی یا تغلیظ شده استفاده نمایند.
- برای جوشاندن آب، حتماً از ظروف مورد تایید مانند ظروف مسی یا برنجی استفاده نمایید.
با توجه به این که برنج، آلیاژی از مس و روی (Cu+Zn) می باشد با جوشاندن آب در ظروف برنجی، یون مس و روی نیز که بدن به آنها به مقدار زیادی نیاز دارد در آب آزاد می شود.
سایت دکتر روازاده/ 2014
6797404