علمی فناوری 16:08 - 16 تیر 1403
دانشمندان روش جدیدی برای ارتباطات کوانتومی ابداع کردند که می‌تواند به توسعه یک اینترنت کوانتومی امن و قدرتمند در آینده منجر شود.

روش جدیدی برای ارتباطات کوانتومی ایمن با سرعت بالا ابداع شد

دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا در ایجاد روشی جدید برای انتقال اطلاعات و ارتباطات کوانتومی با استفاده از نوعی از ذرات نور به نام کیودیت (Qudit) به پیشرفت قابل‌توجهی دست یافته‌اند. این کیودیت‌ها نسبت به کیوبیت‌ها (Qubit) مزیت‌هایی دارند و نوید اینترنت کوانتومی امن و قدرتمندی را می‌دهند.

براساس گزارش Phys و مقاله منتشرشده در eLight، این روش جدید از دو ویژگی نور (حالت فضایی و قطبش آن) برای ایجاد کیودیت‌های چهاربعدی بهره می‌برد. این کیودیت‌ها روی تراشه‌ای خاص ساخته شده‌اند که امکان مهندسی کوانتومی و انتقال داده‌های دقیق را فراهم می‌کند. این روش جدید در مقایسه با روش‌های مرسوم مزیت‌هایی دارد و باعث افزایش سرعت انتقال داده‌ها و مقاومت در برابر خطا‌ها می‌شود.

مزیت روش جدید برای ارتباطات کوانتومی

اطلاعات کوانتومی معمولاً روی کیوبیت‌ها رمزگذاری می‌شوند که با خاصیت برهم‌نهی خود می‌توانند در حالت صفر، یک یا هر دو هم‌زمان وجود داشته باشند. این خاصیت آنها را برای محاسبات پیچیده ایده‌آل می‌کند، اما مقدار داده‌ای که می‌توانند در ارتباطات حمل کنند، محدود می‌شود. برعکس، کیودیت‌ها می‌توانند اطلاعات را در ابعاد بالاتر رمزگذاری کنند و در یک کنش داده‌های بیشتری انتقال دهند.

یکی از مزیت‌های کلیدی این روش توانایی کیودیت‌ها برای حفظ خواص کوانتومی خود در فواصل طولانی است. این امر باعث می‌شود آنها برای کاربرد‌هایی مانند ارتباطات کوانتومی مبتنی‌بر ماهواره که در آن داده‌ها باید مسافت‌های زیادی را بدون ازدست‌دادن یکپارچگی خود طی کنند، عالی هستند.

در روش جدید، محققان از درهم‌تنیدگی کوانتومی و دو فوتون استفاده کردند. درهم‌تنیدگی پدیده‌ای است که در آن دو ذره به هم متصل می‌شوند و بدون درنظرگرفتن فاصله فیزیکی، سرنوشت و خاصیت‌های یکسانی دارند.

در این حالت، یک فوتون به نام «فوتون سیگنال» روی تراشه مهندسی می‌شود تا با استفاده از حالت فضایی و قطبش آن یک کیودیت چهاربعدی ایجاد کند. فوتون دیگر به نام «فوتون بیکار» نیز بدون تغییر باقی می‌ماند و نقش آن در واقع کنترل از راه دور فوتون سیگنال است. اکنون با مهندسی و دستکاری فوتون بیکار دانشمندان می‌توانند وضعیت فوتون سیگنال را کنترل کرده و اطلاعات را روی آن رمزگذاری کنند.

این روش جدید پتانسیل ایجاد انقلابی در ارتباطات کوانتومی دارد و مسیر را برای ایجاد اینترنت کوانتومی پرسرعت هموار می‌کند که می‌تواند حجم عظیمی از داده را به‌طور ایمن در فواصل طولانی انتقال دهد.

منبع: دیجیاتو


12070588
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: با توجه به بیانات رهبری معظم برنامه ما این است که در جهت توسعه کمی و کیفی هوش مصنوعی گام‌های موثر برداریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس فناوری اطلاعات نکاتی را در راستای مراقبت بهتر از لپ تاپ یادآوری کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ ، ۳۵ هزار کلاس درس هوشمندسازی شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: استعمال دخانیات و دیابت از جمله عوامل خطر بروز بیماری مزمن کلیوی هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فی‌فی لی، ملقب به «مادرخوانده هوش مصنوعی» در اجلاس رهبری هوش مصنوعی مسئولانه Credo AI گفت که نمی‌داند AGI دقیقا چیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آخرین آپدیت گوگل مپ با مشکلاتی برای کاربران اندروید همراه بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان بر این باورند که از طریق تغییر آنچه فکر می‌کنید و آنچه انجام می‌دهید، می‌توانید ویژگی‌های شخصیتی مطلوبی را در خود پرورش دهید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ ضمن تایید مشکلات ایجادشده برای تعدادی از گوشی‌های قدیمی‌اش به‌دلیل انتشار آپدیتی معیوب، راهکار رفع مشکل را ارائه کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان به دنبال استفاده از فناوری‌های ارزان‌تر و ساده‌تر نظیر باتری‌های یون سدیم هستند و در این بین فناوری‌نانو کمک زیادی به ساخت کاتد‌های جدید برای این نوع باتری‌ها کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف مکمل‌های ویتامین «دی» به میزان قابل ملاحظه‌ای سلامت سوخت و ساز قلب را بهبود می‌بخشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است